Університет Григорія Сковороди в Переяславі увійшов в десятку кращих за працевлаштуванням своїх випускників

Університет Григорія Сковороди в Переяславі увійшов в десятку кращих за працевлаштуванням своїх випускників спередивши 124 інших закладів освіти в Україні. Про це свідчить звіт МОН із Моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої і фахової передвищої освіти, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням. Про це передає Proslav посилаючись на сайт університету.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі увійшов в десятку кращих за працевлаштуванням своїх випускників
Університет Григорія Сковороди в Переяславі увійшов в десятку кращих за працевлаштуванням своїх випускників

Повідомляється, що під час проведення Моніторингу визначалися такі категорії зайнятості осіб:

  • зайняті – безпосередньо зайняті на дату проведення спостереження (зокрема ФОП, військовослужбовці, особи, які перебувають у соціальних відпустках);
  • зайняті з адаптаційним періодом звільнення (адаптаційний період звільнення – це проміжок у 3 місяці, який надають працівнику після звільнення з попереднього місця роботи для того, щоб він міг адаптуватися до нових умов, знайти нове місце праці або переорієнтуватися на іншу сферу діяльності);
  • умовно зайняті – особи, які не працюють на дату спостереження, але мають стаж роботи понад 18 місяців
  • незайняті.

Звіт не лише відображає статистику зайнятості випускників за даними Пенсійного фонду України, але й дає можливість оцінити ефективність освітніх програм та їх попит на ринку праці, а показник працевлаштування випускників є одним з ключових індикаторів при визначенні обсягу державного фінансування закладу вищої освіти.

«Моніторинг працевлаштування відіграє ключову роль у стратегічному плануванні освітньої політики та економічного розвитку країни. Звіт не лише відображає статистику працевлаштування, а дає змогу оцінити ефективність освітніх програм у задоволенні реальних потреб ринку праці та сприяє формуванню політики у сфері освіти та зайнятості», – йдеться на сайті МОН, де уточнюють, що під час цього моніторингу було здійснено обмін даними з Пенсійним фондом України. Зокрема, отримано понад 16 мільйонів записів про працевлаштування випускників (враховуючи, що людина могла подати кілька записів).

Також у заяві йдеться про те, що неофіційна зайнятість не потрапляє в дослідження, тому можна говорити про те, що реальні показники зайнятості вище від моніторингових. Випускники, щодо яких проводили моніторинг, є громадянами України, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням і отримали диплом про вищу або фахову передвищу освіту в проміжку від 1 листопада 2018 до 30 жовтня 2019 року.

Слід зауважити, що з переліку вилучено тих, хто в період з 1 листопада 2019 року і до 1 листопада 2022 року почав здобувати наступний рівень освіти або завершував навчання за другою спеціальністю. Ці особи потраплять у моніторинг за своїм наступним дипломом.

Додати коментар