Переяславські активісти провели весняну толоку у мікрорайоні Лагері: впорядкували прибережну зону та встановили лавки

Активісти з ГО «Зелене партнерство» та небайдужі мешканці долучилися до весняної толоки у мікрорайоні Лагері, що у Переяславі. Містяни впорядкували прибережну зону біля річки Трубіж та встановили лавки для відпочинку, передає Proslav.

Переяславські активісти провели весняну толоку у мікрорайоні Лагері: впорядкували прибережну зону та встановили лавки
Переяславські активісти провели весняну толоку у мікрорайоні Лагері: впорядкували прибережну зону та встановили лавки

Активісти зібрали понад 10 мішків сміття під час толоки

Під час заходу було прибрано прибережну територію вздовж Трубежа від шлюзу №1 до «Білого» мосту. Активісти зазначили, що у порівнянні з минулим роком сміття значно поменшало. Однак все ж продовжує обурювати поведінка деяких «горе-відпочивальників», які не дотримуються елементарних правил поведінки у громадських місцях й залишаються після себе різноманіття відходів.

Загалом містяни назбирали понад 10 мішків зі сміттям, у які позбирали залишені пляшки з під напоїв, використані пакети, серветки, упаковки від піци, чіпсів, цигарок тощо. Активісти зазначають, що це не повний перелік того, що викидають люди.

Обладнали лавки та прибрали пляж

Завдяки сприянню місцевого підприємця Сергія Герасименка силами учасників толоки біля Білого мосту було обладнано кілька дерев’яних лавок. Також під час заходу провели прибирання території від чагарників та вичистили пляж для прогулянок та відпочинку людей.

За словами Анатолія Розсохи, депутат міської ради Андрій Іващенко, який також брав участь у толоці, пообіцяв посприяти у вивезенні зібраних мішків та встановленні контейнера для сміття.

«Доречно зауважити, що напередодні за ініціативи колишнього працівника місцевого лісгоспу Ігоря Гайового активісти на попередньо засаджених ділянках підсадили біля трьохсот нових саджанців дубів, лип, кленів», – розповів активіст.

Слова військового стали найбільшою подякою

Однак найбільшою подякою для учасників толоки стали слова військового, який перебуваючи у відпустці вийшов прогулятися до річки з маленькою донькою. Він сказав: «Я приємно вражений, що небайдужі люди з власної ініціативи упорядковують зони відпочинку, прибирають сміття, дбають про те, щоб наше місто, оточуюча природа були доглянутими і радувала око. Коли це бачиш, розумієш – є за кого і за що воювати з окупантами».

Активісти звернулися до мешканців та закликали поважати себе, бережно ставитися до природи й докладати зусиль, щоб робити свій край чистим та охайним для себе та заради дітей й онуків.

Інформацію та фото надав Анатолія Розсоха, співголова ГО «Зелене партнерство»

Додати коментар