Міський голова підписав Меморандум про наміри співпраці з благодійним проектом “JuniorZ”

23 лютого 2018 року в Державному вищому навчальному закладі «Переяслав-Хмельницький університет імені Григорія Сковороди» відбулася зустріч міського голови Тараса Костіна, ректора державного вищого навчального закладу «Переяслав-Хмельницький державний педагогічнй університет імені Григорія Сковороди» Віктора Коцура, заступника міського голови Валентини Губенко, начальника відділу з питань фізичної культури, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради  Валерія Мільгевського з відомим українським телеведучим і шоуменом Олександром Педаном, який завітав зі своєю командою аби презентувати благодійний проект “JuniorZ”.

JuniorZ – проект шоумена Олександра Педана зі сприяння розвитку спорту серед школярів. Це єдиний проект, що популяризує та розвиває спорт для підлітків. Покоління Z – це діти, народжені після 2000 року в розквіт цифрової епохи. Сьогодні підлітки не можуть уявити життя без інтернету, смартфонів та інших гаджетів. Однак, у великій “цифровій” обізнаності дітей є також негативні риси, які обумовлюються зниженням зацікавленості підлітків до спорту. JuniorZ-2017 направлений на залучення молодого покоління до активного способу життя та виховання нової епохи спортивно-активних людей.

Тож для директорів загальноосвітніх шкіл міста, вчителів фізичної культури, батьків цього ж дня був організований навчальний семінар, в ході якого розглядалися шляхи впровадження та популяризації навчальних модулів з нових видів спорту на уроках фізкультури. Відповідно до нової навчальної програми, затвердженої Міністерством освіти і науки на 2017-2018 роки з предмету «Фізична культура», вчителі матимуть можливість навчати дітей не лише стандартним видам спорту. Тепер діти зможуть дізнатися і про нові спортивні модулі, а саме: петанк, чирлідинг, самбо, фризбі, хортинг, аеробіка, флорбол тощо. Їх презентували професійні інструктори та представники спортивних федерацій під час семінару.

Переяслав-Хмельницька міська рада долучилася до реалізації ідеї Олександра. Під час заходів очільник міста Тарас Костін пообіцяв всебічну та фінансову підтримку проекту «JuniorZ» і підписав Меморандум про наміри співпраці у розвитку шкільного спорту та фізкультури.

Додати коментар