Четвер, 2 Травня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

У свої 64 роки переяславець Віктор Шарапка пробіг півмарафон Незламності: захід був благодійним

Переяславець Віктор Шарапка, незважаючи на свій солідний вік, долучився до участі в Київському півмарафоні Незламності 2024, а також до збору коштів на спецобладнання для військових медиків. Благодійний забіг проходив у столиці 13-14 квітня. Легкоатлетам разом вдалося зібрати понад два мільйони гривень, розповідає Переяслав.City.

Київський півмарафон проходить у столиці України вже 14-й раз. Цього разу він згуртував 5500 учасників, з яких 5030 бігли у Києві і майже 500 – в інших куточках світу. У кожного учасника власна історія та своя мотивація, але всі вони об’єднані бігом.

Так, 64-річному переяславецю Віктору Шарапці подолання дистанції 21,1 км далося не просто, адже має травму коліна, яку отримав унаслідок осколкового поранення шумовою гранатою на майдані під час Революції Гідності. Та, незважаючи ні на що, до благодійного заходу долучився і присвятив свій забіг нашому місту, Переяславщині та своїм бойовим побратимам із 93 окремої механізованої бригади і 43 окремої артирелирійської бригади. Майор ЗСУ Віктор Шарапка, як він сам розповів Переяслав.City, обіймав посади заступника командира батальйону і заступника командира артилерійського дивізіону в названих бригадах у складі сил і засобів АТО на Донеччині і Луганщині 2015-2016 років.

– Займатися легкою атлетикою, а саме бігом, я почав ще в 1975 році в м. Дніпропетровську, служив також у спортроті у Вінниці. А з 2008 року віддаюся на повну у ветеранському спорті. Маю сильний, вольовий характер, тож навіть після тяжкої травми коліна, у Київських півмарафонах беру участь і вже не один рік поспіль. Такі благодійні забіги Незламності, до речі, проводять двічі на рік. Під час заходів, останні два роки, проводиться збір коштів на підтримку ЗСУ. Спортсмени сплачують внески за участь у півмарафоні й таким чином донатять для українських захисників. Для різних категорій був встановлений свій розмір внеску, наприклад я за участь у півмарафоні сплатив трохи більше тисячі гривень.

Цьогоріч серед учасників забігу були також чинні військові, які бігли 10 км у межах дистанції “Герої нації”. А в рамках старту “Зроби Next Step” ветерани на протезах здолали символічні 150 метрів.

У результаті, півмарафон Незламності зібрав 1 012 568 грн, а національна мережа аптек “Бажаємо Здоров’я” додала ще 1 мільйона гривень. Відтак, на придбання спеціального обладнання для евакуаційних автівок на фронт медичного батальйону УДА “Госпітальєри” будуть спрямовані 2 млн 12 568 гривень.

Додати коментар