Стало відомо, на які жертви українці підуть заради перемоги над путіним – результат опитування

 
Українське суспільство готове платити більше податків та економити на електроенергії, гарячій воді та використанні інтернету, щоб виграти війну з Росією
Результати останнього опитування українців виявили й інші цікаві тенденції щодо можливих дій щодо повалення президента росії путіна. Коли їх запитали, на які дії чи жертви вони пішли б, щоб допомогти перемогти путіна, респонденти розділилися:
  • Економія та використання комунальних послуг: цей варіант підтримали 41% респондентів, які були готові скоротити витрати на електрику, газ, гарячу воду та інтернет.
  • Сплачувати більше податків на заробітну плату: 35% респондентів висловили готовність сплачувати більше податків як спосіб підтримати оборону України.
  • Особиста мобілізація або мобілізація близьких до ЗСУ: 21% респондентів висловили готовність до цього варіанту, визначивши його як можливість участі у фронтових операціях.
  • Продовження воєнного стану: 10% респондентів підтримали ідею продовження воєнного стану як засобу протидії російській агресії.
  • Пожертви та фінансова підтримка Збройних Сил України: лише 2% респондентів обрали цей варіант, що свідчить про меншу популярність обраного варіанту.

На які жертви підуть українці заради перемоги над Путіним – результати опитування

Результат розслідування

Крім того, 11% респондентів заявили, що нічого не зроблять, що вказує на відсутність готовності вживати конкретних дій або жертвувати в цій ситуації. Загалом результати опитування надали важливу інформацію щодо ставлення громадськості до можливих зусиль щодо забезпечення національної безпеки та перемоги над зовнішніми ворогами.

Дослідження проводили експерти соціологічної організації «Рейтинг» за дорученням Центру аналітичних та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту з 17 по 21 лютого 2024 року на всій території України (на окупованих територіях Криму та Донбасу). (без урахування регіонів).). Методом дослідження, використаним у цьому дослідженні було комп’ютерне телефонне інтерв’ю (CATI). Це комп’ютерне телефонне інтерв’ю, яке ґрунтується на випадковій вибірці номерів мобільних телефонів.

Усього було опитано близько 2000 жителів України віком від 18 років. У вибірку не включено українців, які нині не перебувають в Україні. Помилка репрезентативності дослідження за довірчої ймовірності 0,95 не перевищує 2,2%. Це дослідження фінансувалося Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Які ще опитування серед українців проводились

Значна частина українців вірить у антинаукові концепції та практики. Зокрема, 43% населення вірять (хоча б в одну) астрологію, таро та спіритуалізм. При цьому 56% досі в це не вірять.

Більшість українців сподіваються, що на наступних українських виборах з’явиться нова політична партія. Із цим згоден 51% респондентів. З іншого боку, дослідження ясно показують потребу «нової крові», тому теоретично старі політики мають бути відкинуті. Однак, як розповів у коментарі «Інформатору» політолог Володимир Фесенко, насправді все не так просто.

Джерело

Додати коментар