Адаптація ВПО: на Київщині працевлаштують та надають мікрогранти на власні справи переселенцям

У Київській області активно займаються працевлаштуванням та наданням мікрогранів на розвиток власної справи для внутрішньо переміщених осіб.

Від початку 2024 року в територіальних громадах Київської області працевлаштовано 272 внутрішньо переміщених особи, серед них 87% – жінки. Повідомляє  сайт КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ. 

«Одним з головних завдань, які разом з місцевими громадами та Центром зайнятості вирішує обласна державна адміністрація, є адаптація на новому місці людей, які через війну покинули свої рідні домівки та переїхали на Київщину. У цьому, безумовно, допомагає їх працевлаштування. Це не тільки розв’язання економічного питання, заробіток для сім’ї. Це й можливість адаптуватися в новій громаді», – підкреслює директор департаменту соціального розвитку та ветеранської політики Київської ОВА Ігор Мещан

Окрім працевлаштування, внутрішньо переміщені особи залучаються до суспільно корисних робіт у громадах. Це виготовлення маскувальних сіток, ремонт військового одягу та амуніції, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, підтримка громадського порядку тощо.

Крім цього, охочі можуть отримати ваучери на навчання чи мікрогранти на розвиток або створення власної справи. 

Найпопулярнішими професіями, на які навчаються ВПО, є кухар, психолог, соціальні працівники, медсестри.

Щодо мікрогрантів, то їх надали 25 ВПО за такими напрямами:

  • гуртова та роздрібна торгівля та ремонт автотранспортних засобів; 
  • тимчасове розміщення й організація харчування; 
  • переробна промисловість; 
  • надання послуг;
  • освіта.
 

Додати коментар