Фахівці ДСНС з Переяслава нагадали про правила поводження з вибухонебезпечними предметами (відео)

Начальник ВОПР Бориспільського РУ ГУ ДСНС України в Київській області Сергій Лисенко звернувся до жителів Переяславщини з нагадуванням правил поводження з вибухонебезпечними предметами, передає Proslav.

Він зауважив, що мова йде, як про звичайні пістолетні набої, так й гранати, міни, снаряди тощо.

«Такі випадки (виявлення – ред.) наразі вже не поодинокі, тому, якщо хтось із вас виявив такий предмет, то нагадаю порядок дій, які ви повинні виконати», – звернувся пан Лисенко.

Спочатку, за словами спеціаліста, необхідно відійти від місця виявлення ВНП (вибухонебезпечного предмета). Начальник ВОПР зазначив, що крокувати потрібно тим самим шляхом, не звертаючи з дороги. Після чого обов’язково повідомити до спецслужб за номерами 101 або 102.

«Якщо виявиться, що виявлений предмет не є вибухонебезпечним, то ніякої відповідальності за виклик ви не будете нести. Тому, що ви не є спеціалістами у цій галузі», – розповів він.

Лисенко також зауважив, що після того, як працівники ДСНС чи Національної поліції підтвердять статус ВНП, піротехнічні групи знешкодять даний предмет.

«Особливу увагу хочеться наголосити на тому, що зараз такі предмети (ВНП – ред.) вже не часів Другої світової війни, а нові, які завезені зі сходу України», – підкреслив фахівець ДСНС.

За його словами, такі предмети, зазвичай, привозять самі ж українські бійці. Тож, Лисенко попросив дуже уважно ставитися до таких випадків й ні в якому разі не підпускати до ВНП дітей.

«Тому, якщо ви виявили підозрілий предмет – негайно повідомляйте відповідні служби», – закликав начальник ВОПР.

 

Додати коментар