Навчання через «Інтелект України»

Ми часто замислюємось над тим, яким же має бути вчитель… Розумним і здатним зрозуміти, сучасним, харизматичним, справедливим – обов’язково скажуть учні. Має любити дітей, бути ерудованим, вимогливим – доповнять батьки. Можна доповнити цей список якостей наступним: вчитель має бути професіоналом, патріотом, гуманістом і альтруїстом. А в загальному: потрібно прагнути поєднати всі якості для того, щоб бути вчителем XXI століття!

Педагог повинен ставитись творчо до процесу передачі знань, не боятись змін, саме це має стати аксіомою для вчителя в сучасних надскладних умовах! Саме тому наші вчителі навчаються, удосконалюють власні компетенції, намагаються максимально задовольнити освітні потреби сучасного молодого покоління.

Саме з такою метою 1квітня 2024 року зустрілися вчителі математики Переяславської територіальної громади на майстер-клас вчителя математики гімназії №2 Катерини Стригун «Використання сучасних методів, форм і прийомів навчання під час вивчення математики за науково-методичним проектом «Інтелект України»

Спікер ознайомила присутніх з особливостями науково-педагогічного проекту «Інтелект України». відмітила, що особливістю програми є кількість навчальних годин із різних предметів, зокрема, більша, ніж у загальній програмі кількість годин на вивчення математики. Крім того, фокус програми полягає в тому, щоб навчити дитину мислити та знаходити рішення, а не сліпо завчати матеріал.

Під час практичної частини Катерина Григорівна у цікавій, творчій атмосфері ознайомила присутніх з комплектами (навчальна програма, посібники, зошити з друкованою основою, мультимедійні засоби навчання), що реалізують завдання Проєкту, мають відповідний гриф МОН України та видаються позабюджетним коштом; розкрила учасникам семінару теоретико-методичні засади поліфункціонального навчання; ознайомила з можливостями STEM-освіти; акцентувала увагу на необхідності застосування здоров’язбережувальних технологій в освітньому процесі з математики, проведення на уроках хвилинок релаксації, танцювальних хвилинок, афрімацій патріотичної, культурознавчої, гуманістичної спрямованості.

У ході зустрічі відбувся обмін думками на теми: «Технологія формування звички бути успішними в навчанні та житті», «Технологія повного засвоєння знань, умінь і навичок».

Захід відбувся у доброзичливій атмосфері конструктивного спілкування.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

 

Додати коментар