Субота, 27 Квітня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

Центр соціальних послуг у Переяславі передав свій автобус на фронт, а від японців отримають скутер

Центр соціальних послуг у Переяславі передав свій автобус на фронт, а від японців отримають скутер

Минулого тижня в Києві відбулася церемонія передачі 200 електроскутерів, які закуплені завдяки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та фінансуванню уряду Японії.

Електроскутери розподілили до більшості областей, загалом на 183 територіальні громади. Київщина отримала по одному скутеру для 18 громад, у тому числі й Переяславській.

– Це відбулася тільки офіційна передача такої допомоги від благодійників. До нашого центру електроскутер доставлять не раніше квітня, бо необхідно пройти процедуру матеріальної передачі цієї техніки, зокрема, і через міськраду, – пояснила в коментарі Переяслав. City директорка центру Раїса Голованова.

Вона зазначила, що в їхньому Центрі є 25 соціальних робітників і два соціальні працівники. Вони частково вже забезпечені велосипедами для своєї мобільності під час виконання обов’язків з надання допомоги на дому підопічним Центру. Два роки тому заклад придбав 17 велосипедів для своїх працівників, ще 4 велосипеди подарував їхній благодійник і партнер багаторічної співпраці Мальтійської служби з Магдебурга (Німеччина) Олівер Браун.

Спеціалізований автобус обладнаний для перевезення людей з інвалідністю Спеціалізований автобус обладнаний для перевезення людей з інвалідністю Автор: архів Пtреяслав.City

У липні 2022 року Переяславський центр надання соціальних послуг та соціальної інтеграції отримав був у подарунок від обласної організації профспілок автобус, який їм передали теж європейські благодійники. Транспорт оснащений елементами доступності і комфортної поїздки для людей з інвалідністю, зокрема, і хто користується кріслом колісним.

– Це великий автобус, він розрахований насамперед для далеких поїздок. Адже через свої габарити використовувати його в міських умовах дуже незручно. Та в період війни ми, звісно, не плануємо для наших клієнтів жодних поїздок на екскурсії чи відпочинок. Тому обговорили з колегами з обласної організації й улітку 2023 року вирішили передати цей автобус на фронт, – сказала Раїса Петрівна. – Переконані, що він там зараз потрібніший. Тим більше, що має спеціальне обладнання, у ньому можна організувати мобільну медичну допомогу, словом, там знають, як його застосувати.

 

Колектив Центру, який очолює Раїса Голованова Колектив Центру, який очолює Раїса Голованова Автор: архів Переяслав.City

Додати коментар