До уваги мешканців Переяславської міської територіальної громади!

        Просимо керівників суб’єктів господарювання та громадян, яким стало відомо про нерухоме майно, що не має власника (або власник якого невідомий) та про об’єкти, що перебувають у аварійному, занедбаному стані та імовірно не мають власника, повідомляти Переяславську міську раду з метою вчинення організаційних дій для прийняття цього майна до комунальної власності Переяславської міської територіальної громади.

       Інформація щодо виявленого безхазяйного майна приймається відділом комунального майна виконавчого комітету Переяславської міської ради за адресою: м. Переяслав, вул. Богдана Хмельницького, 29/36, каб. 217, та на електронну пошту: ph_kommayno@ukr.net

        Відповідно до ст. 335 Цивільного кодексу України безхазяйною є річ, яка не має власника або власник якої невідомий. Безхазяйні нерухомі речі беруться на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, за заявою органу місцевого самоврядування, на території якого вони розміщені.

        Датою та часом взяття на облік безхазяйного нерухомого майна вважаються дата та час реєстрації відповідної заяви, за результатом розгляду якої державним реєстратором прийнято рішення щодо взяття на облік безхазяйного нерухомого майна. Про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік публікується оголошення у друкованих засобах масової інформації. Якщо власник не з’явився протягом одного року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої речі, орган місцевого самоврядування має право на звернення до суду з позовною заявою про передачу у власність громади цього безхазяйного майна.

 

 

Додати коментар