У Переяславі відкрили оновлений молодіжний центр «Зустріч»: ремонт у ньому зробили за грантові кошти (ФОТО, ВІДЕО)

Більш ніж пів року тривали ремонтні роботи і ось, двері оновленого молодіжного центру «Зустріч» у Переяславі урочисто відчинилися в п’ятницю, 15 березня. Як минула церемонія відкриття, хто був серед гостей, які заходи проводитимуть у центрі та як він працюватиме – дивіться у відеосюжеті Proslav.

Багаторічна мрія переяславської молоді мати сучасний простір для корисного дозвілля, активного спілкування та творчих зустрічей стала реальністю. Історія молодіжного центру «Зустріч» розпочалася у 1986 році – Proslav детально розповідав  в одній з попередніх публікацій.

На першому поверсі колишнього НЦК «Зустріч», а нині першого корпусу Переяславського Центру культури і мистецтв Молодіжний центр існує дотепер. Цього року простір оновили в межах проєкту #МолодьТуТ програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX.

Тепер це декілька кімнат з новим ремонтом і відповідним обладнанням. Зокрема, зона коворкінгу зі столиками, м’якими пуфами й настільними іграми. А також просторий робочий кабінет, оснащений шістьма ноутбуками і двома планшетами, якими відвідувачі зможуть користуватися безкоштовно. У ньому також є невеличка кухня з кавоваркою і холодильником.

 
Важливо й те, що молодіжний центр буде доступним для кожного – у ньому обладнали інклюзивний санвузол і комфортний заїзд із пандусом. Під час відкриття безбар’єрний доступ особисто затестували люди на візках.

– У центрі дуже просторо і зручно, а головне – у приміщення можна потрапити без проблем, – поділилася враженнями переяславка Аліна Адаменко– Тішить, що і для людей з інвалідністю облаштування продумали до найменших деталей. Я приємно вражена і дуже вдячна всім причетним до створення такого чудового осередку для молоді – хай він буде прикладом для інших.

На урочистій церемонії відкриття було гамірно. На перші гостини до молодіжного простору завітали місцеві підлітки. Серед гостей були директорка Представництва Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) Мехрі Дракман, заступниця директорки програми «Мріємо та діємо» Юлія Ткачук, менеджерка напрямку «Молодіжні центри» програми «Мріємо та діємо» Тетяна Несват, програмна координаторка  Анастасія Криницька, представники КОВА та Київського обласного молодіжного центру.

На заході також були присутні міський голова Вячеслав Саулко, секретарка міської ради Лідія Оверчук, заступниця міського голови Оксана Степаненко, ректор Університету Григорія Сковороди у Переяславі Віталій Коцур, начальник відділу культури Валентин Шуткевич, в.о. директора КЗ «Переяславський центр культури і мистецтв» Людмила Бездольна.

Адміністратор проєкту «Світ можливостей» Денис Скрипець розповів, що основні напрямки роботи Молодіжного центру «Зустріч» – навчання молоді, організація дозвілля, проведення тренінгів та культурних заходів:

– Центр має стати місцем для молодих людей, де вони зможуть проводити зустрічі, брати участь у психологічних і профорієнтаційних консультаціях, спілкуватися в зоні коворкінгу, працювати або робити домашні завдання, грати в «мафію», настільний футбол або теніс, а коли потеплішає – у нас є також різний спортивний інвентар.

 

Адміністраторка молодіжного центру Катерина Легенька наголосила, що приходити можна у зручний для кожного час. Центр працюватиме без обідньої перерви з понеділка по суботу – з 09:00 до 19:00.

Молодіжний центр «Зустріч» плануватиме свою роботу і завчасно оприлюднюватиме всі заходи на своїй фейсбук-сторінці. Наразі у ньому відкрита вакансія адміністратора, тож охочих запрошують на співбесіду, зазначив завідувач Андрій Іващенко.

Додати коментар