Карета швидкої від друзів із Магдебургу служитиме жителям Переяславської громади

Наше місто отримало чудовий подарунок від Мальтійської служби допомоги міста Магдебург (Німеччина). Це карета швидкої допомоги. Цей надзвичайно необхідний транспортний засіб отримало Комунальне некомерційне підприємство «Переяславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» (директор  Ігор Гомонай). У пятницю, 15 березня 2024 року, карету швидкої допомоги  було доставлено на територію лікарні. Тож віднині лікарня має у своєму розпорядженні  машину з  необхідним обладнанням, що створює сприятливі умови для перевезення хворих.

На запитання місцевих  ЗМІ про те,  що сприяло цій особливій події і як ця карета швидкої допомоги  потрапила в Переяслав, хочу зазначити наступне. Ця подія стала можливою завдяки багаторічній співпраці  відділення ГО «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність», Клубу «Пам’ять серця» Будинку освіти з Олівером Брауном, керівником  Сервісного центру  PIK ASZ  Мальтійської служби допомоги (м. Магдебург, Німеччина).

Це не перша допомога мальтійців із Магдебурга в особі Олівера Брауна. Олівер Браун упродовж останніх десяти років був ініціатором різноманітних міжнародних проєктів,  гуманітарних вантажів, які надходили в Переяслав, зокрема, для Центру надання соціальної допомоги та соціальної інтеграції, що працює у нашому місті.  А в листопаді 2023 року Олівер Браун повідомив, що Мальтійська служба допомоги хоче подарувати Переяславу карету швидкої допомоги, яка хоча й не нова, але знаходиться у відмінному технічному стані. 

Передачі карети швидкої допомоги передувала тривала підготовча робота. Спершу питання було узгоджене з міським головою Вячеславом Саулком. А далі настав час для з’ясовання цілої низки питань, що стосувалися деталей оформлення документів для декларації, доправлення самого автомобіля, його зустріч на українсько-словацькому кордоні тощо. 

Важливо було оперативно вирішити питання про те, хто зможе прийняти карету швидкої на митниці після проходження відповідного контролю. Проблема полягала в тому, що отримати автівку може лише представник організації, яка є в Реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги.  Я звернулася за консультацією до голови Київської обласної ради профспілок  Василя Хвостікова. Він повідомив, що зможе сам оформити необхідні документи, прийняти карету швидкої допомоги на митниці і доправити її в Переяслав. 

Звичайно, у мене було багато хвилювань.  Хотілося, щоб в дорозі  все було добре. Щоб з Магдебурга до кордону і від кордону в Переяслав карета швидкої допомоги прибула без жодних перешкод.

Слова щирої вдячності звучать сьогодні від переяславців на адресу керівництва Мальтійської служби допомоги міста Магдебурга за подарунок.

Дякуємо також великій команді друзів, які були задіяні у цьому вкрай важливому проєкті. І, звичайно, ж вдячні Оліверу Брауну, який завжди був і залишається волонтером-зв`язковим  у всіх міжнародних починаннях і  нових проєктах. До речі, це він зі своїми друзями оплатив витрати на пальне, яке було необхідне, щоб доправити карету швидкої допомоги від кордону в Переяслав.

А про голову  Київської обласної ради профспілок  Василя  Хвостікова  хочу сказати – це справній  профспілковий лідер, людина великою душі.

На таких рівняються!  Такі, не рахуючись з часом, приходять завжди на допомогу!

Анелія КОВАЛЬСЬКА

Додати коментар