Молодь – потужний рушій змін. Про це і не тільки говорили під час стратегічної сесії «Стажування молоді в органах державної влади та місцевого самоврядування»

Молодь має значний потенціал, щоб посилити державний сектор і стати рушійною силою відновлення та подальшого розвитку України.
Ми в цьому впевнені, тож щодня працюємо над створенням нових можливостей і вдосконаленням вже наявних інструментів для молодих людей в цьому напрямку.
Одним з таких, що дає перспективи долучитися до впливу на розвиток своєї громади, є стажування в органах державної влади та органах місцевого самоврядування. Щоб зробити цей інструмент максимально ефективним – необхідно проаналізувати та визначити найбільш продуктивні підходи до організації стажувань. Далі – підготувати зрозумілі та практичні рекомендації органам влади та ОМС.
Саме з цією метою спільно з НАДС та Міністерство молоді та спорту України ми організували стратегічну сесію «Стажування молоді в органах державної влади та місцевого самоврядування», що відбулася 12-13 березня.
До заходу долучилися представники(ці) органів влади та місцевого самоврядування, молодіжних організацій, що надають підтримку у проведенні стажувань молоді, а також молоді люді, які вже брали участь у стажуваннях.
Разом ми обговорили найкращі практики організації стажувань, виклики та найбільш ефективні рішення. Напрацювання під час стратегічної сесії стануть основою для розробки методичних рекомендацій щодо організації стажувань молоді в ОМС та державних органах.
Ми віримо, що підходи до організації стажувань є складовою успіху, адже від того, що побачить молода людина в державному органі чи ОМС при першому своєму знайомстві, залежить і подальша зацікавленість у професійному розвитку в цьому секторі.
Дякуємо всім учасникам та учасницям за активність, продуктивні дискусії та напрацювання. Віримо, що результати нашої спільної роботи сприятимуть подальшому формуванню та створенню в Україні сучасного і дієвого кадрового резерву державних службовців” – зазначено на сторінці проекту Мріємо та діємо.

Додати коментар