В Будинку освіти відбулася зустріч в рамках проекту «Служба медико-соціальної допомоги на дому, організація зустрічей та дозвілля жертв націонал-соціалізму у Переяславі-Хмельницькому»

14 лютого в Будинку освіти міста Переяслава-Хмельницького відбулася зустріч у клубі «Пам’ять серця» в рамках реалізації проекту громадської організації «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність» «Служба медико-соціальної допомоги на дому, організація зустрічей та дозвілля жертв націонал-соціалізму у Переяславі-Хмельницькому». Присутніх привітали заступник міського голови Валентина Губенко, голова громадської організації «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність», керівник проекту Анелія Ковальська, генеральний директор Переяслав-Хмельницького центру соціального захисту для пенсіонерів та інвалідів Раїса Голованова. У заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування, соціальні та медичні працівники, волонтери. На зустрічі було представлено нових членів мобільної цільової групи проекту, ознайомлено учасників із напрямками роботи проекту, із завданнями, які потрібно буде вирішити за роки реалізації проекту. Концертну програму для присутніх презентували ансамбль «Весняний подих», співак та гуморист Василь Потупа.

Примітка. Термін дії проекту: 1 січня 2018 року – 31 грудня  2020 року. Проект фінансується Німецьким фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє». Учасники проекту – 100 представників із категорії «жертви-нацизму». Буде створено дві цільові групи: мобільна (70 осіб) та мало мобільна (30 осіб). У рамках реалізації проекту заплановано: надавати консультативну медичну допомогу фахівцями в галузі медицини та психології; проводити тренінги та навчальні семінари з питань догляду за людьми літнього віку (для волонтерів проекту та родичів членів ЦГ); надавати соціальну допомогу членам маломобільної цільової групи; створити групу самодопомоги, яка разом із працівниками проекту та волонтерами  братиме участь у зустрічах за домашніми адресами в («Кафе «Теплий дім»); організовувати проведення дозвілля мобільних членів цільової групи (громадські, навчальні та культурні заходи, екскурсійні поїздки та маршрути, відвідування театрів, екскурсії в музеї міста, вітання ювілярів, участь у загальноміських заходах,  зустрічі у клубі «Пам’ять серця»).

Додати коментар