Понеділок, 6 Травня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

Колектив «Дем’янчанка» з Переяславщини – переможець міжнародного конкурсу «Світ у твоїх долонях»

Колектив «Дем’янчанка» з Переяславщини – переможець міжнародного конкурсу «Світ у твоїх долонях»

“Заповіт” у виконанні колективу “Дем’янчака” на міжнародному конкурсі зал слухав стоячи. XXV міжнародний багатожанровий фестиваль-конкурс “Світ у твоїх долонях” пройшов у Київському Центрі Культури “Святошин” у суботу, 9 березня. Артисти з Переяславщини перемогли, розповідає Переяслав.City.

Дводенний фестиваль

Як розповів нашому виданню музичний керівник ансамблю “Дем’янчанка” Владислав Брик, фестиваль-конкурс був дводенним:

  • 9 березня – вокальний та оригінальний жанри;
  • 10 березня – хореографія.

– Зокрема, у вокальному жанрі, було 40 учасників, з-поміж яких і ми. Також, під час фестивалю БФ “Завжди Надія” проводив збір коштів на підтримку ЗСУ. Я не знаю, скільки загалом вдалося зібрати, але мені відомо, що в скриньку, яка стояла при вході, люди задонатили 14 000 грн, а ще певний відсоток для Захисників передали з тих коштів, які конкурсанти платили за участь у фестивалі – 300 грн з людини. “Дем’янчанка” на конкурс поїхала у складі 12 осіб, то наш колектив заплатив 3 600 грн. Дякую за фінансову допомогу родині Григоренків, зокрема, Тетяні Миколаївні, яка є нашою творчою матір’ю і піклується про колектив, як про своїх дітей, – зазначає Владислав Брик.

На конкурсі ансамбль “Дем’янчанка” виконував 2 пісні: “Гарний козак” та “Заповіт” на слова Тараса Шевченка.

“Заповіт” зал слухав і підспівував стоячи

– Коли ми заспівали “Заповіт”, то увесь зал, піднявшись на ноги, разом з нами, виконував цю пісню. Це було вражаюче – “до мурах”, – ділиться враженнями музкерівник “Дем’янчанки”.

– Ми вибороли перше місце і це неймовірно. Я пишаюся своїми вокалістами – вони надзвичайні. Після заходу до нас підійшли члени журі і сказали, що їм доводилося слухати “Заповіт” Шевченка у виконанні професійних ансамблів, а от щоб на такому високому рівні її співали аматори – вперше.

“…зал вставав лише один раз – заспівати разом з “Дем’янчанкою”

Це дуже висока оцінка, адже аматори – артисти-самоучки, без музичної освіти, а “Заповіт” Тараса Шевченка вважається одним із надскладних музичних творів. Але я вирішив ризикнути. 9 березня Тарас Григорович народився і хотілося виконати щось тематичне. Я перебрав багато творів, але всередині себе відчув, що саме “Заповіт” у нас зазвучить і не помилився – зал вставав лише один раз – заспівати разом з “Дем’янчанкою”.

Додати коментар