Понад 740 мільйонів гривень податків сплатив ДТЕК Київські регіональні електромережі за 2023 рік

ДТЕК Київські регіональні електромережі є надійним партнером держави та суспільства. Попри війну та зниження обсягів розподілу впродовж останніх двох років компанія стабільно перераховує податки до державного та місцевого бюджетів. Всі податкові відрахування допомагають забезпечувати потреби Київщини та держави у фінансуванні, особливо зараз. Лише за 2023 рік загальна сума податків, сплачених оператором системи розподілу, становить понад 740 мільйонів гривень.

До місцевого бюджету минулого року ДТЕК Київські регіональні електромережі перерахував понад 136 мільйонів гривень, а до центрального сплатив понад 605 мільйонів гривень. За податки, сплачені до місцевого та державного бюджетів, влада фінансує зокрема відновлення житла, пошкодженого внаслідок ворожих атак, безпекові заходи та соціальну підтримку.

«741 мільйон гривень податків, які ми сплатили за минулий рік, – це наш внесок у обороноздатність країни, підтримку економіки та громадян, які наразі потребують допомоги держави. Попри війну та постійні ракетні удари, ми працюємо, забезпечуємо родини світлом, дбаємо про стабільність електрозабезпечення міста та його енергосистеми. Також компанія продовжує послідовно інвестувати в модернізацію інфраструктури Київщини. Тільки цього року ми плануємо вкласти в рамках погодженої регулятором інвестиційної програми 823 мільйонів гривень в оновлення електромереж Київщини, підвищуючи якість на надійність електропостачання», – зазначив Віталій Шайда, генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Як повідомлялося раніше, з початку повномасштабного вторгнення рф фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі полагодили близько 3 тисячі енергооб’єктів Київщини, пошкоджених внаслідок ворожих атак. Компанія відновила роботу майже 10 тисяч кілометрів ліній електропередачі різного класу наруги. Енергетики роблять усе можливе, щоб забезпечувати мешканців області світлом.

Додати коментар