У Переяславській громаді проводять арт-терапевтичні заняття для внутрішньо переміщених жінок

Багато українських жінок внаслідок збройної агресії рф були змушені залишити свої домівки на Донеччині, Луганщині, Харківщині, Сумщині та Запоріжжя. Для когось війна почалася у 2014-му, а хтось поневолі змінив своє життя з 24 лютого 2022 року.

Та попри складні обставини наші співвітчизниці змогли стати повноцінними мешканцями Переяславської громади.

Вони по-новому вчаться бути жінкою-мамою, жінкою-сестрою, жінкою-дружиною, коханою.

Залишатися в ресурсі,  не відкладаючи життя на потім – це основна теза арт-терапевтичного заняття «Я – Жінка! Я – Всесвіт», яке відбулося 5 березня 2024 року завдяки співпраці Центру соціальних служб Переяславської міської ради та товариства «Червоного хреста України».

Для учасників зустрічі волонтери Юлія Мурзаєва та Інна Крячок через метафорично-асоціативні картки створили довірливу, теплу атмосферу, допомогли пропрацювати емоційний стан та віднайти рівновагу на рівні думок, спогадів і почуттів.

Кожна учасниця отримала букетик-листівку, на якому написала «послання до себе в майбутньому» і розмалювала своїми барвами. Тими кольорами, від яких повіяло неповторним ароматом весни.

Наприкінці заходу учасниці отримали гігієнічні набори, надані Службою у справах дітей та сім’ї Переяславської міської ради та напій від кампанії Кока-Кола.

Ірина ПУРДЕНКО, заступник директора ЦСС

Додати коментар