Юні туристи Переяславщини навчалися надавати допомогу пораненим за алгоритмом MARCH

Масивна кровотеча, управління дихальними шляхами, дихання, циркуляція, травми голови, гіпотермія, гіповолемія – такі пріоритети і послідовність дій для надання допомоги пораненим визначає алгоритм MARCH. Про це й не тільки вихованцям переяславської станції юних туристів під час першого тематичного заняття розповів член молодіжної військової організації М32 Андрій Федорук, передає Переяслав.City.

Тренінг з тактичної медицини

“У тренувальному залі Переяславської станції юних туристів відбулося перше заняття тренінгу з тактичної медицини та тактики малої піхотної групи. Тема заняття: “Вступ до тактичної медицини та робота за системою MARCH”, – йдеться у повідомленні про захід на сторінці Оксани Палатної.

Тематичне заняття для юних туристів провів студент факультету фізичної культури, спорту та здоровʼя Університету Григорія Сковороди в Переяславі, член молодіжної військової організації М32 Андрій Федорук.

Гуртківці СЮТур та джур-роїв “Переяславські козаки” й “Серце патріота” (курінь ім. Станіслава Зінчика) прослухали лекцію Андрія про види поранень, дізналися як потрібно використовувати аптечку, що має бути в аптечці кожного бійця, як правильно накладати турнікети, як проводиться утеплення, транспортування поранених та багато іншого.

Від теорії до практики

Учасники тренінгу активно долучилися до відпрацювання практичних навичок з надання першої медичної допомоги за системою MARCH. Андрій Федорук показав дітям як користуватися турнікетами, де їх накладати при кровотечі, які ще методи дієві при наданні першої допомоги у разі виникнення кровотечі тощо.

Вихованці станції юних туристів і джур-роїв також спробували самостійно надати медичну допомогу умовним пораненим.

Алгоритм MARCH

Алгоритми M.A.R.C.H – це чітко визначені алгоритми дій в невідкладній ситуації які забезпечують можливість надання невідкладної допомоги постраждалому та порятунку життя:

  • M (Massive bleeding) – Масивна кровотеча.
  • A (Airway Management) – Управління дихальними шляхами.
  • R (Respiration) – Дихання.
  • C (Circulation) – Циркуляція.
  • H (Head injury / Hypothermia / Hypovolemia) – Травма голови / Гіпотермія / Гіповолемія.
У концепції Тактичної Медичної Допомоги на полі бою, рекомендується використовувати алгоритм MARCH на етапі Тактичного Польового Догляду. Цей етап відбувається в жовтій або зеленій зоні, коли вам більше не загрожує вогонь, і ви можете зосередитися на наданні повного обсягу допомоги пораненим. Алгоритм MARCH визначає пріоритети і послідовність дій для надання допомоги пораненим.

Додати коментар