Військові годують покинутих тварин «на нулі», тому просять переяславських волонтерів привозити їм корм

Співзасновниця ГО «Серця Переяславщини», волонтерка Інна Марченко відзвітувала про діяльність своєї команди упродовж останніх днів та розповіла, як і чим земляки підтримували захисників. Деталі дізнався Proslav.

Військові годують покинутих тварин «на нулі», тому просять переяславських волонтерів привозити їм корм
Військові годують покинутих тварин «на нулі», тому просять переяславських волонтерів привозити їм корм

Гуманітарна допомога від львівських благодійників

Днями переяславські волонтери отримали чималий гуманітарний вантаж «Новою Поштою». Допомогу їм надіслали благодійники фонду «Міст добра» Людмила та Петро Нечипоренки зі Львова.

Благодійний фонд займається забезпеченням медичних установ ліками та обладнанням, надає психологічну допомогу постраждалим від війни та сприяє їхній реабілітації, а також підтримує дітей, які втратили батьків. Крім того значною мірою допомагає військовим, в тому числі продуктами харчування, технікою і навіть автомобілями.

Інна Марченко каже, що це не вперше львівські благодійники надсилають допомогу, аби вони далі розподілили та адресували її бійцям.

 
Цього разу в численних ящиках і пакунках були продукти харчування – переважно ті, якими наші бійці можуть швидко підкріпитися в екстремальних умовах фронту: солодощі, снеки, сухі сніданки. А ще… корм для тварин.

– У розбитих обстрілами селах живуть багато покинутих тварин. Їхні господарі давно виїхали, а наші хлопці підгодовують котиків, собачок, які змушені виживати в умовах війни, – пояснює пані Інна.

Відтак, збираючись у чергове відрядження на передову, волонтери не забувають про чотирилапих і намагаються взяти для них їжу. А тому Інна Марченко дякує благодійникам, які передають корми для тварин.

Підтримка від місцевих футболістів і підприємців

Днями волонтерський штаб Інни Марченко, Олександра Гриненка та Віталія Житніцького відвідали футболісти Переяславської громади. Гравці ФК «АНТАРЕС» с. Вовчків передали на підтримку захисників 2 500 гривень.

Ще 3 500 гривень зібрали футболісти 2007 року народження Переяславської ДЮСШ зі своїм тренером та всі разом завітали до штабу.

Значним донатом у сумі 10 тисяч гривень військових підтримали власниці переяславського закладу «Авокато» Наталія та Віталіна.

 

За словами Інни Марченко, усі кошти спрямують на придбання FPV-дронів для наших бійців, які воюють на «нулі».

– Кілька днів тому придбали і передали один Mavic і дві тепловізійні камери, які можна кріпити до дронів, щоб «бачити» вночі. Замовила ще чотири безпілотники. Загалом потрібно ще близько 55 тисяч гривень, тому продовжуємо збір, – каже волонтерка.

  • Картка Інни Марченко 4731219657769372

Додати коментар