Способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податку до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податку.

Податковою адресою платника податку – фізичної особи визнається  місце її проживання, за яким вона береться  на облік як платник  податків у контролюючому органі ( це визначено п.45.1 ст.45 ПКУ).

Подається податкова декларація  за вибором платника податків в один із таких способів :

– особисто або уповноваженою на це особою;

– надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

– засобами електронного зв’язку в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДФС  «Електронний кабінет» за посиланням http://cabinet.sfs.gov.ua з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

Подання документів засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється платниками відповідно до норм Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронний цифровий підпис», Податкового кодексу України та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 №557.

Для подання податкових декларацій в електронній форміплатнику податків потрібно:

– отримати електронний цифровий підпис, який безкоштовно видається Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Державної фіскальної служби України –  докладна інформація розміщена на сайті  АЦСК ДФС за посиланням: http://acskidd.gov.ua/ ;

–  авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа та розпочати роботу. 

Платники податку  мають право звернутися до контролюючого органу  з проханням надати консультативну допомогу щодо заповнення  річної податкової декларації та  безоплатно отримати таку послугу та бланки податкової декларації.

Необхідно пам’ятати, що:

– у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправленняне пізніше ніж за п’ятьднів до закінчення граничного строку подання податкової декларації;

у разі подання податкової декларації в електронній форміїї необхідно надіслати не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

Нагадуємо, що податкова декларація за 2017 рік подається громадянами до 02 травня 2018 року, а  громадянами, які мають право на податкову знижку, – по 31 грудня 2018 року включно.

З 1 січня 2018 року податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно подавати за новою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 №556 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859».

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар