У Переяславській громаді буде створена Рада з питань внутрішньо переміщених осіб

19 лютого у приміщенні центру соціальних служб Переяславської міської ради була проведена зустріч з внутрішньо переміщеними особами щодо напрацювання плану дій щодо створення у громаді Ради з питань внутрішньо переміщених осіб.

У планах роботи – організація навчання членів Ради ВПО, визначення напрямів і пріоритетних завдань, розроблення заходів.

Головною метою створення Ради є напрацювання спільних алгоритмів підтримки, адаптації та інтеграції ВПО, покращення взаємодії між владою, громадськими й міжнародними гуманітарними організаціями в адаптації та інтеграції внутрішніх переселенців.

У  Переяславській громаді перебуває на обліку 4216 внутрішньо переміщених осіб. Люди, що знайшли прихисток у нашій громаді, безумовно, мають бути учасниками її економічного та громадського життя.

“Рада буде платформою для комунікації та інструментом, що сприятиме  розвитку ефективних механізмів використання потенціалу ВПО у громаді. Значний відсоток людей залишиться жити у Переяславі. Для них має бути доступною не тільки соціальна підтримка, вони мають брати активну участь у місцевому самоврядуванні”,— прокоментувала заступниця міського голови  Оксана СТЕПАНЕНКО.

Серед повноважень Ради— підтримка у реалізації прав ВПО на забезпечення житлом, працевлаштування, освіту, медичне обслуговування, співпраця з благодійними та громадськими організаціями щодо захисту прав ВПО, надання міській раді та виконавчому комітету пропозицій  зі створення місцевих програм для підтримки ВПО.

У робочій зустрічі взяли участь заступник міського голови Оксана СТЕПАНЕНКО,  директорка центру соціальних служб Юлія ЛЯЛЬКА, начальник відділу підтримки внутрішньо переміщених осіб управління соціального захисту населення Віта РЕВА.

Всі учасниці зустрічі отримали гігієнічні набори від Служби у справах дітей.

Інформація центру соціальних служб

 

Додати коментар