Переяславські рятувальники провели «Єдиний урок безпеки» для малечі садочку «Золотий ключик» (фото)

У четвер, 15 лютого, переяславські рятувальники з ДПРЧ-27 провели «Єдиний урок безпеки» для малечі садочку «Золотий ключик», інформує Proslav.

Переяславські рятувальники провели «Єдиний урок безпеки» для малечі садочку «Золотий ключик» (фоторепортаж)
Переяславські рятувальники провели «Єдиний урок безпеки» для малечі садочку «Золотий ключик»

Фахівці ДСНС розповіли діткам про правила пожежної безпеки у побуті та нагадали алгоритм дій на випадок надзвичайних подій. Окрім цього, наголосили малечі на питанні протимінної безпеки, що надзвичайно важливо у наш час.

Переяславські рятувальники провели «Єдиний урок безпеки» для малечі садочку «Золотий ключик» (фоторепортаж)
провідний фахівець відділу організації заходів цивільного захисту Бориспільського РС ГУ ДСНС України у Київській області Денис Порохня

Заняття пройшло в інтерактивному форматі, під час якого пожежники запитували діточок про знання номерів телефонів спеціальних служб та як поводитись із незнайомцями на вулиці.

Для кращого сприйняття інформації рятувальники продемонстрували малечі короткометражний мультфільм. Дітки мали змогу на собі приміряти спорядження службовців ДСНС.

Також у заході взяли участь юні пожежники з команди «Друга зміна» Переяславської гімназії №2. Вони співали, танцювали та за допомогою театралізованих мініатюр розповідали про безпеку життєдіяльності.

Переяславські рятувальники провели «Єдиний урок безпеки» для малечі садочку «Золотий ключик» (фоторепортаж)

Нагадаємо, на Переяславщині функціонують вже п’ять «Класів безпеки»: у Переяславському ліцеї «Патріот», Переяславській гімназії №2, Ташанській гімназії, Дівичківському та Студениківському ліцеях. Про це розповів провідний фахівець відділу організації заходів цивільного захисту Бориспільського РС ГУ ДСНС України у Київській області Денис Порохня.

Тематичні приміщення організували з метою навчання підростаючого покоління правилам пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту. Водночас таким способом школярі ознайомлюються з алгоритмом дій при виникненні надзвичайних ситуації та допомагають формувати навички надання домедичної допомоги.

 

Додати коментар