Якісне харчування – запорука здоров’я

Організація харчування у закладах освіти – це одна з умов комфортного та здорового перебування здобувачів освіти у закладі.

Нині відбувається стрімкий розвиток освіти, сучасні  здобувачі освіти вимагають не лише від педагога, а й кухаря, бути завжди «на хвилі» та постійно отримувати нові знання. Це потрібно для професійного розвитку кожного працівника їдальні, щоб забезпечити сучасні стандарти харчування в закладах освіти з дотриманням вимог системи НАССР та враховуючи зміни культури харчування здобувачів освіти, запропонованого Євгеном Клопотенком і за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Справжньою підмогою в цьому питанні можуть стати курси підвищення кваліфікації. 

9 лютого 2024 року кухарі закладів освіти Переяславської громади пройшли навчання на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Бориспільський професійний ліцей» з теми «Сучасні тенденції в організації шкільного харчування».

 Під час навчання слухачі ознайомилися з можливостями і перевагами використання нового обладнання для приготування здорової та смачної їжі, технологією приготування страв на сучасному обладнанні та закріпили отримані знання на практиці. Вони власноруч готували страви за новими високотехнологічними методиками та вивчали способи урізноманітнення меню в сучасних умовах.

Отримані знання та навички  стали цінним та необхідним вкладом у професійний розвиток, бо професія кухаря – надзвичайно креативна та сучасна, і наші кухарі завжди ідуть у ногу з часом.

 

 

Додати коментар