У Переяславі відбувся благодійний концерт української виконавиці Енджі Крейди: зібрали близько 40 000 гривень на потреби захисників (фоторепортаж)

3 лютого 2024 року з благодійним концертом до Переяслава завітала популярна українська виконавиця Енджі Крейда. Виручені у ході виступу, що відбувався в актовому залі Університету Григорія Сковороди в Переяславі, спрямують на підтримку Збройних Сил України. На місці події були і кореспонденти Proslav.

У Переяславі відбувся благодійний концерт української виконавиці Енджі Крейди: зібрали близько 50 000 гривень на потреби захисників (фоторепортаж)
до Переяслава з благодійним концертом завітала популярна українська виконавиця Енджі Крейда

Хто така Енджі Крейда

Хоч колектив і з’явився ще в 2020 році, справжню популярність він здобув під час повномасштабного вторгнення, коли виконав одну із пісень-символів цієї війни «Враже». Кліп на цей хіт став суперпопулярний на YouTube та, наразі, подолав позначку у 20 мільйонів переглядів, а пісня увійшла до списку 12-ти найкращих композицій 2022-го року за версією національної музичної премії YUNA у єдиній категорії «Пісні незламної України». Нині пісні Енджі Крейди знає та співає вся країна, а артисти активно гастролюють містами і селами збираючи кошти на потреби Збройним Сил України.

Як пройшов виступ

Протягом півторагодинного концерту понад дві сотні слухачів у залі мали змогу почути відомі авторські пісні «Один з нас», «Сама», «Наруто», «НЛО», «Пройде зима», «Перевзуті», «Брате» та багато інших. Звучали у програмі і якісні україномовні переспіви на Joan Osborne, Nirvana та Radiohead.

Під час виконання пісні «Холодно» зал встав та вшанував усіх полеглих у російсько-українській війни захисників, запалив ліхтарики вдячності.

Звісно ж, найочікуванішою піснею вечора був хіт «Враже» – з нього розпочався виступ, а коли виконавиця співала його на біс на сцені вже не можна було злічити кількості дітей які підспівували та танцювали разом з виконавицею.

Слід зазначити, що спільно з організаторами команда виконавиці дала змогу заявити про себе на сцені й молодим переяславським виконавцям – такою можливістю скористалися виконавиці з вокальної студії «Мелодія» Єлизавета СтепаненкоАнна ПетрикЄлизавета Хандошко. Їх авторські пісні та переспіви доволі вдало налаштували глядачів на музичний лад на початку концерту.

Ще годину після виступу виконавиця спілкувалася з маленькими та великими прихильниками у холі біля концертного залу – фотографувалася, роздавала автографи на листівках, обіймалася та слухала переспіви й переглядала відео дітей, які по своєму інтерпретують її чудові пісні.

У Переяславі відбувся благодійний концерт української виконавиці Енджі Крейди: зібрали близько 50 000 гривень на потреби захисників (фоторепортаж)
українська виконавиця Енджі Крейда

Хто організував виступ так куди спрямують кошти

Музичний вечір було втілено в рамках партнерського проєкту «Відкритий університет», який реалізується Відділом інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю і Науковим товариством студентів, аспірантів і докторантів Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Саме завдяки їм торік, з-поміж музикантів, в наше місто завітав гурт Kozak System, дещо раніше – Probass & Hardyетно-гурт «GG Гуляйгород» та лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк.

У Переяславі відбувся благодійний концерт української виконавиці Енджі Крейди: зібрали близько 50 000 гривень на потреби захисників (фоторепортаж)

Зважаючи на практику попередніх концертів та досвіду самої виконавиці цього разу вирішено було зробити благодійний передпродаж аби мати впевненість, що переяславці таки прийдуть на виступ. Квитки на концерт коштували від 150 до 250 гривень. Виручені від їх продажу кошти разом з кількома тисячами зібраних гривень до волонтерської банки та вторгованих за мерч виконавиці спрямують благодійному фонду «Боно» який нині займається закупівлею протигазів зразка НАТО для захисників на тих напрямках, де ворог застосовує токсичні речовини. За попередніми підрахунками організаторів зібрати вдалося близько 40 000 гривень.

 
 
 
 
 
 
 

Додати коментар