Бізнес під час війни: більше підприємств Київщини стали нарощувати продажі

Більше підприємств Київщини стали нарощували продажі – їх частка зросла із 23,8% до 42,3%. Про такі результати моніторингу опитування бізнесу області за листопад 2023 року повідомляє Департамент економіки Київської ОДА.  У співпраці із Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) триває щомісячне дослідження «Бізнес під час війни: Київська область».

За даними опитування, 77% підприємств регіону працювали на майже повну, повну або навіть вищу потужність, порівняно з довоєнним періодом. Таким чином ситуація в Київській області продовжує залишатися позитивною.  На рівні країни цей показник становить 59%. 

Загалом підприємці відзначають прискорення динаміки відновлення фінансово-економічної ситуації порівняно з 2022 роком та порівняно з вереснем 2023 року. Також для бізнесу області стало більш прогнозованим загальноекономічне середовище на майбутні пів року.  

Головні виклики для бізнесу області, які зазначили керівники підприємств: зростання цін на сировину та продукцію, небезпека роботи, брак обігових коштів, брак робочої сили внаслідок призову та/або виїзду співробітників.

Детально про результати дослідження ІЕД щодо опитування бізнесу Київщини в листопаді 2023 року, тут: https://cutt.ly/pwZbS2Ts

Звітом за жовтень 2023 року «Бізнес Київської області під час війни» за посиланням: https://cutt.ly/zwZbSc5x

Додати коментар