ПЦУ оприлюднила церковні свята у лютому за новоюліанським календарем

Цьогорічний місяць лютий буде складатися з 29 днів, адже поточний рік – високосний.

Перелік свят у лютому оприлюднили на фейсбук-сторінці ПЦУ.

“На початку місяця, вже 2 числа за новоюліанським календарем, ми відзначатимемо велике дванадесяте свято Стрітення Господнього, яке завершує сорокаденний різдвяний цикл. А наступного дня, 3 лютого, будемо вітати нашого Предстоятеля – з п’ятою річницею його інтронізації та з його 45-літтям. Також вшановуватимемо пам՚ять святителя Феодосія, архієпископа Чернігівського, благовірного князя Костянтина Острозького, великомученика Федора Тирона, благовірного князя Київського Ярослава Мудрого, інших угодників Божих”, – зазначили в Православній церкві України.

Також останній недільний день лютого через читання притчі про митаря і фарисея розпочне приготування до подвигів Великого посту.

Церковні свята у лютому 2024 року за новоюліанським календаремФото: ПЦУ

“Окрім церковних спогадів лютий для всіх нас є памʼятним через трагічні події на Майдані десятилітньої давнини, зокрема – розстріл мирних протестувальників, нашої «Небесної сотні». І безперечно, що для всіх українців чорною датою в календарі позначений день 24 лютого, коли два роки тому росія розпочала своє криваве повномасштабне вторгнення в нашу державу. Молитимемось за упокоєння душ полеглих та за якнайшвидшу перемогу над ворогом і утвердження справедливого миру. Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!”, – додали в ПЦУ.

Додати коментар