Захворюваність у навчальних закладах Переяславської громади на рівні 11%: начальник відділу освіти Петро Ярмоленко прокоментував можливість введення карантину

У Переяславській громаді поки не планують запроваджувати карантинні обмеження у закладах освіти. Саме таку відповідь надав Proslav начальник відповідного відділу Петро Ярмоленко.

Захворюваність у навчальних закладах Переяславської громади знаходиться на рівні 11%: начальник відділу освіти Петро Ярмоленко прокоментував можливість введення карантину
У Переяславській громаді поки не планують запроваджувати карантинні обмеження у закладах освіти

Нещодавно на брифінгу КОВА повідомляли, що у Київській області зростають показники захворюваності на грип та ГРВІ. Найбільше випадків було зареєстровано саме на Бориспільщині. У зв’язку з цим у 18 навчальних закладах району було запроваджено дистанційне навчання.

Наша редакція вирішила звернутись за коментарем до начальника відділу освіти Переяславської міської ради Петра Ярмоленка, щоб отримати відповідь, чи вводитимуть карантинні обмеження у школах, гімназіях та ліцеях.

За його словами, у Переяславській громаді поки не планують запроваджувати карантинні обмеження у закладах освіти. Петро Миколайович додав, що кожного тижня відслідковується епідеміологічна ситуація в регіоні. Наразі показник захворюваності на грип та ГРВІ серед учнів складає 11%.

 
«При цьому показнику обмеження щодо закриття шкіл чи переведення їх на іншу форму навчання не розглядається. Для того, щоб це сталось необхідний граничний показник, що складає понад 20% від загальної кількості», – відповів пан Ярмоленко.

Водночас начальник відділу освіти зазначив, що переведення закладів освіти на дистанційну форму навчання, якщо і буде прийматись, то для всіх відразу. Оскільки, за його словами, епідеміологічна ситуація у них суттєво не відрізняється.

Він навів приклад, коли такі обмеження застосовувались під час епідемії COVID-19. У той період приймали рішення про закриття конкретного закладу чи навіть класу.

«Ми щоденно моніторимо ситуацію щодо захворюваності учнів у освітніх закладах громади. Станом на сьогодні (31 січня 2024 року) показник захворюваності складає на рівні 11%, що дозволяє продовжувати навчання у звичайному режимі», – відповів Петро Миколайович.

Освітянин підкреслив, що у разі погіршення епідеміологічної ситуації та збільшення кількості захворювань, буде обов’язково оголошено про прийняття відповідного рішення.

Додати коментар