Сьогодні знову гинуть молоді Герої: Студент, Кадет та Ангел із 137 батальйону полягли за Україну

Вечір до Дня пам’яті героїв Крут відбувся 29 січня в залі Переяславського центру культури й мистецтв. На патріотично-виховний захід запросили школярів та студентів Переяслава. Глядацька зала була переповнена, розповідає Переяслав.City з місця події.

Після виконання Державного гімну та хвилини мовчання за загиблими українськими воїнами під Крутами, дійство розпочалось із виступу вихованців зразкової акробатично-хореографічної студії «Міраж» під керівництвом Олени Левченко. Вони продемонстрували композицію «Все буде Україна». Упродовж вечора на авансцені водночас демонстрували кадри художнього фільму «Крути 1918». Сучасні українські патріотичні пісні виконали співачки Оксана Ковальчук, Софія Леонова, Ганна Ляч та Єлизавета Хондошко.

Ведучі заходу 
Ведучі заходу Автор: Володимир Набок

Захід підготували та провели учасники студії конферансу «Акцент» Центру культури й мистецтв, керівниця Влада Черненко. Ведучі вечора розповіли про передумови бою студентських загонів із більшовиками під Крутами.

Виступає акробатично-хореографічний колектив студії «Міраж»Виступає акробатично-хореографічний колектив студії «Міраж» Автор: Володимир Набок

Заступник командира 137 батальйону територіальної оборони з питань морально-психологічного забезпечення Валерій Мартишко порівняв події 106-річної давнини з нинішніми. Зокрема, він зазначив:

– Ми з вами є нащадками тих славетних, незламних, непоборних українців, які зі зброєю в руках виступили на захист України. Їх була невеличка купка проти чисельно переважних сил противника та вони до кінця виконали свій обов’язок…

Виступ заступниці міського головиВиступ заступниці міського голови Автор: Володимир Набок

Нині і в моєму підрозділі є воїни, яким усього по 19-22 роки. Молоді хлопці на псевдо «студент», «кадет» та «ангел», загинули, боронячи країну від рашистської навали. Їх немає серед живих, але вони тут, разом з нами, вони знали, що коли і загинуть, то недарма. Україна відбудеться, обов’язково відбудеться! Вони і з небес вірять у нас з вами, у нашу перемогу! І я хочу, щоб ми про це пам’ятали!

Заступниця міського голови Оксана Степаненко розповіла про свої відчуття, які в неї викликали події 106-річної давнини. Вечір закінчився піснею «Героям» у виконанні Ганни Ляч та Єлизавети Хондошко.

В залі не було де яблуку впастиВ залі не було де яблуку впасти Автор: Володимир Набок

Виступ Василя ДудараВиступ Василя Дудара Автор: Володимир Набок

Співає Софія ЛеоноваСпіває Софія Леонова Автор: Володимир Набок

Військовик Валерій МартишкоВійськовик Валерій МартишкоАвтор: Володимир Набок

Пісню «Героям» виконують Ганна Ляч та Єлизавета ХондошкоПісню «Героям» виконують Ганна Ляч та Єлизавета ХондошкоАвтор: Володимир Набок

Додати коментар