У Переяславській громаді попрощалися з 32-річним воїном Сергієм Пирогом: він загинув через три місяці після призову (відео)

У селі Гланишів Переяславської громади сьогодні, 24 січня, попрощалися з 32-річним захисником України Сергієм Пирогом, який поліг на російсько-українській війні, повідомляє Proslav.

Земляки зустріли траурний кортеж навколішки та провели до будинку на вулиці Покровській, де жив Сергій. Там, біля родинного помешкання, священники ПЦУ відслужили заупокійний молебень.

Сергій Пиріг народився 29 березня 1991 року. На військову службу його призвали 10 жовтня 2023 року. Військовий служив командиром протитанкового відділення, взводу вогневої підтримки аеромобільної роти, аеромобільного батальйону.

Життя захисника обірвалося 16 січня 2024 року в результаті ворожого мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області.

 

В останню дорогу Героя проводжали родина, військовослужбовці, друзі, колишні однокласники, односельці, представники влади та небайдужі жителі громади.

– Сергій Віталійович пройшов короткий шлях військового, але такий відданий і достойний. Пам’ятайте, Ви – батьки, діти, дружина Героя, – звернувся до близьких воїна офіцер 1-го відділу Бориспільського РТЦК та СП Володимир Мамітько.

Староста села Гланишів Світлана Кондратенко не могла стримати сліз:

– Дай, Боже, витримки батькам і рідним, дружині, діточкам пережити це горе. Живіть для дітей, для онуків, будьте їм опорою. Легких хмаринок і вічна слава тобі, Серьожо…

Поховали Героя на місцевому цвинтарі з військовими почестями. У невимовному горі залишилися батьки, дружина, донька та син.

 

Додати коментар