Повернемо назви – повернемо Крим

Упродовж останніх трьох століть Кримський півострів зазнав масштабної русифікації та радянізації, що яскраво відображається саме у перейменуванні різних географічних назв.

Перш за все, російська влада у різні часи робила це для того, аби знищити культуру, мову та історію корінних народів України – кримських татар, караїмів та кримчаків, а також їх зв’язок з рідною землею. В Криму були перейменовані тисячі історичних назв населених пунктів та географічних об’єктів, наприклад, Акмєсджіт став Сімферополем, Ак’яр – Севастополем, а Ічкі – Совєтським.

Сьогодні надважливо працювати над відновленням історичної топонімії Криму, яка має величезне значення для встановлення справедливості щодо насильницькі депортованого кримськотатарського народу, для якого життєво важливим є збереження своєї ідентичності та історії. Більше того, відновлення історичних топонімів у Криму – це важливий крок для деокупації Криму та нашої перемоги.

Саме тому Кримськотатарський Ресурсний Центр та Меджліс кримськотатарського народу розпочинають нову інформаційно-адвокаційну кампанію – «Повернемо назви – повернемо Крим».

 

 

 

 

 

 

Додати коментар