Переяславка Вікторія Царук отримала звання Заслуженого майстра спорту України з сумо

Переяславка, майстер спорту міжнародного класу, генеральний секретар Федерації сумо України, член збірної команди Київської області та збірної України з сумо та за сумісництвом викладачка університету Вікторія Царук офіційно отримала почесне звання Заслуженого майстра спорту України з сумо. Про це Proslav пише з посиланням на сторінку спортсменки у соцмережі та сайт університету.

«Усе життя я прагнула до цього, і це визнання стало гарним завершенням на порубіжжі 2023 й 2024 років. Я чітко усвідомлювала, що якщо завершувати кар’єру, то тільки зі званням Майстра Спорту України, або поки не закінчувати. Дуже приємно відчувати, що досягла поставленої мети. Тепер планую розвиватись на новій посаді та йти тільки вперед. Вдячна всім, хто підтримував та вірив у мене протягом цього шляху. Це велика відповідальність і великий стимул продовжувати працювати над собою», – розповіла Царук пресслужбі університету й зізналася, що момент отримання цього звання був для неї особливим – змішані почуття, від сліз до ейфорії. Поступово до неї прийшло усвідомлення того, що вона досягла.

Заслужений майстер спорту України – це найвище спортивне звання, яке присуджують спортсменам, які зробили вагомий внесок у досягнення українського спорту

Нагадаємо, що з 20 по 30 жовтня у Саудівській Аравії відбулися Всесвітні ігри з єдиноборств-2023. Збірна України з сумо посіла перше загальнокомандне місце, здобувши 6 золотих медалей з 8 можливих, а також 5 срібних та 2 бронзові. У складі збірної виступила й Вікторія Царук і виборола 5 місце серед 40 сумоїсток з усього світу. Відразу повернувшись додому, спортсменка завітала на інтерв’ю в гості до Proslav.

 

Додати коментар