У Переяславі з’явиться сучасний спортивний майданчик: його облаштують за грантові кошти

Переяславська громада виграла грант – фінансування на спорудження громадського спортивного майданчика. Нові тренажери вже закупили і незабаром встановлять на міському стадіоні імені В. Лобановського, повідомляє Proslav.

У Переяславі з’явиться сучасний спортивний майданчик: його облаштують за грантові кошти
Фото ілюстративне

За ініціативи управління соціального захисту, команда фахівців Переяславської міської ради вперше взяла участь у конкурсі на отримання грантових коштів «Громадський простір для різних верств населення». Даний проєкт реалізовувала Міжнародна організація з міграції (МОМ) за підтримки уряду Канади.

У конкурсі для територіальних громад Київської області Переяславська – серед 16 переможців.

За словами начальника відділу з питань фізичної культури та спорту Валерія Мільгевського, цей соціально-важливий проєкт отримав підтримку через те, що у ньому були враховані потреби різних категорій населення: дітей, молоді, людей старшого віку та людей з інвалідністю.

– На реалізацію проєкту донор виділив фінансову допомогу в сумі 12 тисяч доларів. На ці кошти вже закупили й доставили сучасне спортивне оснащення. Наразі триває облаштування території. Підрядником виступив «Завод з виробництва спортивних та дитячих майданчиків BruStyle». На тому місці, де раніше був баскетбольний майданчик, майстри вже уклали бордюр, тільки-но трохи потеплішає – забетонують і вкладуть безпечне гумове покриття. А навесні встановлять обладнання, – зазначив Валерій Миколайович.

На новому дитячо-спортивному майданчику відвідувачі різних вікових категорій зможуть безкоштовно займатися фізичною культурою та спортом, а діти – цікаво та якісно проводити дозвілля. На локації будуть і тренажери, і ігрова зона для дітей, і спортивні елементи для відвідувачів старшого віку.

Як розповів Валерій Мільгевський, перемога в конкурсі є результатом спільних зусиль однодумців – задля участі об’єдналися працівники практично усіх відділів міської ради:

– Дякуємо усім, хто допомагав нам у реалізації проєкту. Радіємо, що у Переяславі з’явиться спортивний громадський простір, який повністю відповідатиме сучасним потребам, безкоштовний і відкритий для всіх охочих. Маю надію, він залучить до активного та здорового способу життя якнайбільше жителів громади, – зазначив Валерій Миколайович.

Додати коментар