У Переяслав-Хмельницькому університеті відбувся урочистий випуск магістрів

Яскравою подією ознаменувався зимовий день 31 січня, адже  цього дня у стінах Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди відбувся випуск освітньо-професійної еліти – магістрів. Цього року дипломи магістра отримали 708 випускників, 21 з них –   із відзнакою.  Святково одягнені, з квітами, разом із батьками, а дехто вже й з власною родиною, випускники прийшли отримувати омріяні дипломи. Феєричне свято було сповнене урочистої радості, карколомних мрій і сподівань, упевненого рішучого погляду у майбутнє та легкого присмаку гіркоти прощання. Адже рік у рік, коли голоси випускників востаннє сповнюють аудиторії університету, а відлуння їхніх кроків стихає в далині майбуття, викладачі втрачають частинку свого серця, даруючи її своїм вихованцям.

У цей святковий день теплі слова вітань звучали від професорсько-викладацького складу університету, завідувачів кафедр, деканів факультетів, батьків, рідних та друзів.

Після урочистого вручення дипломів випускники поділилися спогадами про навчання і планами на майбутнє:

Валентина Шовкун, випускниця факультету педагогіки та психології спеціальності «Соціальна робота»:

  • Мене переповнюють чудові емоції і прекрасний настрій, адже сьогодні ми отримали свої довгоочікувані дипломи. Для мене цей вищий навчальний заклад залишиться місцем спогадів, досягнень та звершень. Маю надію, що ми всі будемо гідними звання випускника Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди.

Юлія Аршинова, магістрантка факультету фізичного виховання:

        – Навчаючись у цьому виші, я зрозуміла, що тут кожен здатний відкрити себе, показати власну багатогранність, навчитися новому, розвинути набуте, і, звісно, стати висококваліфікованим фахівцем.

       На даний момент працюю у Білоцерківській районній спортивній дитячій школі тренером з волейболу.  За час навчання в університеті здобула нові знання, методику, яку можна використати в майбутньому на заняттях.

Ніна Клименко, Ірина Держук, випускниці факультету педагогіки та психології:

  • Роки навчання  промайнули непомітно. За цей час ми знайшли нових друзів та отримали море позитивних вражень. В навчальному закладі працюють гарні викладачі, які завжди допомагають та надихають Хочеться подякувати нашому університету за той фундамент, який він  заклав, за атмосферу, в якій  перебували і за те, що готував нас до майбутньої професійної діяльності. Адже саме досвід викладацького складу, його знання заклали в нас те зерно, плодами якого ми тепер маємо можливість користуватися.

Євген Биков, магістрант факультету фізичного виховання:

– У спорті вже 38 років. Зараз працюю тренером  у Бориспільській дитячій юнацькій спортивній школі. Займаюся різними видами спорту: вільною боротьбою, дзюдо, самбо, гирьовим спортом, армспортом та іншими. І хоча треную молодь все життя, але основну методику правильного викладання спорту пізнав саме в нашому університеті. Маючи досвід роботи, все одно потрібні більш практичні знання, які я отримав за час навчання і тепер зможу їх застосувати у своїй роботі. 

Дмитро Гобатюк, Степан Довгінка, випускники історичного факультету:

Навчання в університеті – найкращий період в житті. Викладачі проводили лекції і семінари жваво та інтерактивно, використовуючи всілякі візуальні та аудіо матеріали. Всі вони –  кваліфіковані і чуйні люди, відкриті для дискусій, завжди були готові допомогти і відповісти на питання, що цікавлять в будь-який час: на лекції і після неї. Ці люди не шкодуючи своїх сил і часу, навчали нас, вкладаючи  частинку своєї душі. Роки, проведені в університеті, залишили масу приємних і незабутніх вражень на все життя. 

Дмитро Москалець, випускник факультету фізичного виховання:

        – Роки навчання в університеті пролетіли надзвичайно швидко. Жодного разу в житті не пошкодував про те, що подав документи до цього вишу, адже здобув досить ґрунтовні знання, які зможу передавати в майбутньому дітям. За роки навчання складалися різні випадки, ситуації. Колись було легко, колись складніше, далеко не все давалося відразу, але завжди було цікаво. За це варто подякувати викладачам, що читали нам лекції і проводили семінари, які керували практиками, а також керівництву університету і всім співробітникам факультету фізичного виховання за їх вчасні поради, допомогу і підтримку.

Дарина Овчиннікова, Ольга Мацько, випускниці педагогічного факультету  спеціальності «Образотворче  мистецтво».

     – Насамперед хочеться подякувати всім викладачам нашого славного університету за їх працю, терпіння, ті знання, які вони нам дали. Тільки з часом розумієш, як важливі ці знання та вміння, адже коли сам вже працюєш, хочеться брати приклад з тих людей, які стали для тебе авторитетом під час навчання. У нашій великій сім’ї ми познайомилась із багатьма цікавими людьми, деякі з них стали справжніми друзями.

Наш університет – це не просто навчальний заклад, а велика родина, де всі підтримують один одного, допомагають вирішувати проблеми, дарують натхнення та дають необхідні знання. Хочемо  подякувати усім за ту чудову надихаючу атмосферу, в якій кожен студент і кожен викладач спілкувалися між собою відкрито і з цікавістю, без страху та стискань.

Розлучатися завжди тяжко, особливо, коли стіни університету покидають такі талановиті, цілеспрямовані і мотивовані молоді спеціалісти.  Їх радість сьогодні – радість всього університету. Прекрасні й усміхнені, зі словами вдячності вони впевнено крокують у доросле самостійне життя!

У добру щасливу путь, дорогі випускники! Бажаємо всім, щоб здобуті знання стали фундаментом кар’єрного зростання, запорукою успіху та реалізації майбутніх планів, нових звершень і цікавих відкриттів.

З честю несіть звання магістра Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди.

Ольга Науменко,

фахівець соціально-гуманітарного відділу вишу

Додати коментар