У Переяславській лікарні новий директор: заклад очолить Ігор Гомонай

Комунальний заклад «Переяславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» очолить 40-річний ортопед-травматолог Ігор Васильович Гомонай. Про це Proslav повідомили у Переяславській міській раді.

Як стало відомо, попередній директор закладу Віктор Атаманенко написав заяву на звільнення за власним бажанням. На цій посаді він працював з квітня 2023 року. Новий головний лікар Ігор Гомонай приступить до виконання своїх обов’язків з понеділка, 15 січня.

У листопаді 2018 року Ігор Васильович брав участь у конкурсі на посаду директора Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні. Тоді конкурсна комісія віддала перевагу Ларисі Кузьменчук.

Згідно з Законом України №2259 від 12 травня 2022 року, призначення на посаду директора комунального закладу під час воєнного стану може відбуватися без проведення конкурсу.

За словами Ігоря Гомоная, з лікарнею у Переяславі пов’язані його найкращі спогади, адже цей медичний заклад був його першим місцем роботи. Упродовж 8 років він працював тут спочатку лікарем-інтерном, а потім лікарем-ортопедом-травматологом:

– Очолити лікарню мені запропонував міський голова. Я пропрацював тут багато років. Перше місце роботи – як перша любов, у пам’яті залишається лише найкраще. Можливість повернутися і застосувати набутий досвід практичної медицини та управлінський досвід – великий стимул для мене. Я зацікавлений у тому, щоб лікарня постійно розвивалася, надавала різноманітні якісні послуги, аби з часом ми могли залучати пацієнтів із сусідніх районів, – зазначив новопризначений директор.

Що відомо про нового директора Переяславської лікарні?

Ігор Васильович Гомонай народився 22 грудня 1983 року в місті Ужгород Закарпатської області. 

У 2006 році закінчив медичний факультет Ужгородського національного університету. З 2006 по 2008 рік навчався в магістратурі Національної медичної академії ім. Шупика за спеціальністю «ортопедія та травматологія».

З 2011 по 2015 рік був аспірантом в ДУ «Інститут ортопедії та травматології ІТО АМНУ» за спеціальністю «ортопедія та травматологія».

З 2006 по 2008 рік працював лікарем-інтерном у травматологічному відділенні, а з 2008 по 2014 рік обіймав посаду ортопеда-травматолога у Переяслав-Хмельницькій центральній районній лікарні.

З 2014 по 2017 рік працював ортопедом-травматологом хірургічного відділення Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни.

З 2016 року до 2023 року Ігор Гомонай був керівником департаменту зовнішньо-економічної діяльності ТОВ «Іст Вест Біофарма». Дана організація займається дослідженням та експериментальними розробками у сфері біотехнологій та загальою медичною практикою.

З 2023 року Ігор Васильович працював викладачем кафедри здоров’я і безпеки життєдіяльності Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Забезпечував викладання теоретичного і практичного курсу «Долікарська медична допомога з основами тактичної медицини» на всіх спеціальностях університету. 

Додати коментар