У міській раді відбулося засідання комітету доступності

        31 січня під головуванням заступника міського голови Валентини Губенко відбулося засідання комітету доступності, в якому взяли участь начальник управління соціального захисту населення Микола Гуща, Головний архітектор міста Анна Степаненко, працівники управлінь, відділів, служб міської ради, комунальних підприємств міста.

     Затверджений план роботи комітету на 2018 рік. Заслухано інформацію начальника відділу з питань охорони праці управління соціального захисту населення Ольги Мусієнко про роботу проведену з керівниками підприємств і організацій, де пандуси не встановлені або встановлені з порушенням будівельних норм.

Члени комітету доступності відмітили, що ігнорують на сьогоднішній день встановлення пандусів: ФОП  Декало С.І, магазин №17 по вул.Сковороди-44; ФОП Гайдар Н.В., магазин «Сапфір» по вул.. Б.Хмельницького; ФОП Шкарупіна Е.М., кафе-піцерія «Елефант»; ФОП Джуран О.В., магазин  по вул.Покровська-53/69; центральне поштове відділення зв’язку, керівник Гордієнко В.М. Не відповідають будівельним нормам пандуси: ФОП Куценко А.М., магазин-кафе по вул.Покровська-41; міське споживче товариство,  керівник Соловей В.І, гастроном №2 та інші. Лише кілька підприємств, установ, організацій узгодили проекти пандусів з відділом архітектури виконавчого комітету міської ради.

Враховуючи таке відношення до будівництва пандусів,  вирішено на початку квітня місяця провести об’їзд тих підприємств і організацій міста, де не виконується діюче законодавство по встановленню пандусів з висвітленням їх через засоби масової інформації та підготовки матеріалів до установ архітектурно-будівельного контролю.

         Заслухано інформацію в.о. головного лікаря КЗ «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» Лариси Кузьменчук про заходи щодо забезпечення належної доступності осіб з інвалідністю до всіх лікувальних приміщень на території ЦРЛ. Вона також відмітила, що адміністрацією вивчається питання встановлення табличок з інформацією, дубльованою рельєфно-крапковим шрифтом Брайля для людей з вадами зору.

         Також комісія доводить до відома зацікавлених осіб, що компанії «Брайль Україна», директор Калмиков Євгеній Муратович, 0472-383-180, 067-909-53-06 звернулася з пропозицією щодо виготовлення кабінетних табличок, знаків доступності, фасадних вивісок, стендів та іншої продукції, дубльованої рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, для людей з вадами зору.

Додати коментар