Розпочато навчання педагогів щодо впровадження Концепції “Нова українська школа” в закладах початкової освіти

Зміст початкової освіти вирізняється міжпредметною інтеграцією і практичною спрямованістю. Це дасть змогу краще врахувати характерну особливість молодших школярів – цілісність сприймання і пізнання навколишньої дійсності. Тому, щоб опанувати такі прогресивні методи за короткий час, вчителям іноді доводиться змінювати свій спосіб мислення і підходи до навчання.

26 – 27 січня на базі Щасливського НВК “ліцей – загальноосвітня школа І -ІІІ ст.” Бориспільської районної ради Київської області було проведено навчальний тренінг з питань упровадження ігрових та діяльнісних методів навчання в освітній процес початкових класів “Гра по – новому, навчання по – іншому”. Захід проводився за участю фонду “LEGO”. Учасником тренінгу від нашого міста була – Алла Володимирівна Проніна, вчитель початкових класів ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Начальник відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільних навчальних закладів департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Тетяна Анатоліївна Балашова ознайомила із метою та завданнями тренінгу.

Під час тренінгу Галина Вікторівна Малевич, тренер The LEGO Foundation, висвітлила питання доцільності ігрової діяльності в освітньому процесі початкової школи та повідомила, що набори LEGO  будуть безкоштовно надані на кожну школу, кожному учню 1-го класу. Присутні ознайомилися з історією створення LEGO, з методикою компетентнісного навчання “Шість цеглинок” та освітнім потенціалом гри з LEGO. Ігри, пісні та робота в групах – так у школах вчитимуть по- новому.

Додати коментар