На звітній виставці учнів Переяславської художньої школи представили кращі картини цього року

Напередодні різдвяно-новорічних свят Переяславська художня школа імені Петра Холодного презентувала звітну виставку своєї дружної творчої сім’ї, повідомляє Proslav.

На звітній виставці учнів Переяславської художньої школи представили кращі картини цього року
На звітній виставці учнів Переяславської художньої школи представили кращі картини цього року

Підсумкові виставки вихованців художньої школи наприкінці року вже стали доброю традицією, бо демонструють досягнення учнів і популяризують заклад серед містян. Експозиція налічує більше трьохсот робіт 110 юних художників віком від 7 до 15 років.

За словами директорки школи Ірини Кузьмицької, нинішню виставку вирішили присвятити не одній тематиці, а презентувати найкращі твори дітей за рік, тому вона вийшла доволі різноплановою. Є серед картин і пейзажі, і портрети, і натюрморти, і графіка.

– Цього року діти плідно попрацювали. Неодноразово створювали патріотичні картини, листівки, обереги для захисників. І поставилися до цієї теми відповідально, вкладаючи у послання воїнам всю душу, вдячність, тепло. До 100-річчя з дня народження Михайла Сікорського учні художньої школи підготували виставку та взяли участь у створенні інформаційного буклету про його життя. Окремі тематичні роботи готували і до «Переяславської осені Кобзаря», і до Дня матері. Кращі з них зайняли чільне місце у звітній виставці року, – розповіла Ірина В’ячеславівна.

Заступниця міського голови Оксана Степаненко та начальник відділу культури і туризму Переяславської міської ради Валентин Шуткевич привітали дітей та викладачів з відкриттям виставки і відзначили учнів, які у цьому році стали переможцями Всеукраїнських та Міжнародних мистецьких конкурсів.

Подяки міського голови та подарунки отримали: Олександра Панфілова, Діана Зачепа, Карина Кузьменко, Вікторія Лупач, Поліна Степанчук, Марина Печорська, Вікторія Дубенець, Поліна Скляренко, Валерія Рудницька, Артем Задірако, Аліса Кутова, Вікторія Слива, Христина Фесенко, Ксенія Боліла, Марія Гаращук, Надія Мацаєнко, Єва Руденко, Анастасія Чирко, Ярослава Василенко, Вероніка Доброскок, Ірина Дубінська.

Керівниця закладу зазначила, що у складні часи дитяча творчість – це відрада і втіха для дорослих, здатна пробудити в душі найсвітліші почуття. І запросила жителів громади переглянути витвори юних дарувань. Виставка діятиме до 26 січня 2024 року в приміщенні художньої школи за адресою вул. Богдана Хмельницького, 47.

Додати коментар