У лютому в 9 закладах освіти Київщини розпочнеться реалізація проєкту «Офіцер безпеки»

У лютому в школах Київщини стартує проєкт під робочою назвою «Офіцер безпеки». Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко.

Реалізація проєкту розрахована на 2024-2025 роки. Проєкт першочергово впроваджується в регіонах, які розташовані
найближче до зон бойових дій або до кордону з росією та білоруссю. Київщина також потрапила в перелік цих областей.

Вже визначено перші 9 шкіл в області, які наближені до кордонів з білоруссю, в яких розпочнуть нести службу працівники правоохоронних органів. Це великі, опорні заклади освіти в Бородянській, Гостомельській, Петрівській, Димерській, Пірнівській, Іванківській територіальних громадах.

Починаючи із лютого в цих школах на постійній основі будуть працювати працівники поліції. До їх повноважень буде входити: перепускний режим, комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення, їх припинення, профілактичні бесіди з дітьми тощо. В кожному закладі освіти на постійній основі буде нести службу один поліцейський.

«Разом із створенням надійних та комфортних укриттів – це один із ключових елементів підвищення безпеки освітнього процесу», – наголосила Жанна Осипенко.

Зараз проводиться обстеження закладів, напрацювання алгоритмів спільної роботи поліцейських та адміністрації шкіл, відбувається підбір працівників поліції.

Додати коментар