Різдвяні дарунки воїнам на передову відправили земляки з Переяславщини

Вдруге українці зустріли Різдво в умовах повномасштабної війни. Зате за споконвічними традиціями, у своїй країні, незалежній і незламній – це все завдяки нашим захисникам. Волонтери Переяславщини подарували частинку свята воїнам, які зараз вдалині від рідних домівок, розповідає Proslav.

Різдвяні дарунки воїнам на передову відправили земляки з Переяславщини

Гостинці від «Нескорених»

Активісти волонтерського об’єднання «Нескорені» працюють без вихідних упродовж десяти місяців. За цей час вони запустили виробництво десяти страв швидкого приготування – від гарячого до десертів.   

І в період зимових свят не обійшлося без оновлення меню – з’явилася кукурудзяна каша з гарбузом під назвою «Різдвяна».

«Коли сонячного світла і тепла стає замало, Бог повертає його людям у гарбузах. А в нашому випадку, за допомогою гарбуза і кукурудзяних пластівців ми передаємо нашим Захисникам свою любов, повагу і турботу!», – так презентувала новинку очільниця команди Ольга Дрига.

Аби встигнути наготувати вдосталь смакоти до свята, минулого тижня господині мобілізували усі свої сили. До благодійної справи долучилися й небайдужі жителі Переяслава.

Клієнти Центру надання соціальних послуг та соціальної інтеграції за сприяння директорки Раїси Голованої та під контролем волонтерки з команди «Нескорені» Віри Фесенко взялися лущити горіхи –  незамінна складова корисних перекусів. Працівниця установи Ольга Артеменко передала кошти на виробництво харчування і комплект військової форми. 

«Даний заклад постійно і неодноразово надавав  підтримку нашим захисників , самостійно закривали потреби евакуаційної бригади в якій служить наш земляк. Низько вклоняюся вам за такий патріотизм!», – подякувала Ольга Дрига.

Тим часом батьки вихованців дитячого садочка «Золотий ключик» згуртувалися й закупили необхідні для виробництва овочі – капусту, моркву, цибулю.

Ну а за кілька днів до Різдва, і навіть у Святвечір, вантажі з численними пакунками роз’їхалися до своїх адресатів, які стоять на захисті країни у найгарячіших точках – на Донецьком, Авдіївському та Куп’янському напрямках.

«Напередодні Різдва учасники волонтерської команди «Нескорені» передають «Переяславські посилки підтримки» щодня і у великій кількості. Нещодавно нашому захиснику допомогли придбати машину, а команді «Нескорених» вдалося загрузити її (16 ящиків+) стравами швидкого приготування: борщ «Смачний Переяславський», шкварки «Від переяславки Наталки», каші швидкого приготування – кускус з овочами і вівсяна з ягодами, суп вермішелевий з білими грибами, ягідно-фруктово-горіхові суміші, чіпси з фруктів, енергетичні батончики, гігієнічні засоби, теплі шкарпетки в’язані і магазинні, плетені килимки, хімічні грілки, окопні свічки, смаколики, квашені огірки і помідори, і всього побільше», – звітувала на своїй фейсбук-сторінці волонтерка.

Вантаж від «4.5.0 Переяслав»

Волонтери ГО «4.5.0 Переяслав» на чолі з Русланом Стародубом опікуються, щоб у бійців на фронті вистачало необхідного оснащення. Так, наприклад, минулого тижня збирали кошти на гідравлічний колун, необхідний для заготівлі великих обсягів дров.

«Хлопці, яким ми закупили восени мотопомпу, щиро вдячні всім причетним, за кошти зібрані на день міста. Зараз ця помпа дуже виручає наших воїнів з 43-ї бригади, – нагадав Руслан Стародуб– Сьогодні була підвантажена машина, яку друзі купили і погнали на Донецький напрямок.»

Буржуйки, матраци, провізію, гуму для автомобілів, медичні засоби – все це встигли доправити воїнам-землякам до Різдва.

Смаколики від господинь Переяславщини

Різдвяні гостинці захисникам на чотирьох напрямках відправили і циблівські господині, засновниці проєкту «Смаколики для Соколиків».

Кулінарний батальйон ліцею імені Володимира Мономаха вчергове збирається приготувати для військових силу-силенну всілякої смакоти. Все це під Новий рік їм доставить волонтерка Інна Марченко зі своєю командою.

Вони вже накрутили й наморозили напівфабрикатів – бендерики та голубці.

«Ну а щоб наші дорогенькі захисники відчули, що про них турбуються в тилу, ми з великою охотою приготуємо для них ще й олів’є, шубу, піцу, курячі стегенця, гречаники, печінку, вареники, сирні калачики, пиріжки, шоколадне тістечко «Картопля» та фірмові поживні солодощі з горішками і медом», – поділилася Олена Матвієнко.

Активістка висловила вдячність усім, хто допомагає продуктами харчування та передає кошти на їх придбання. Принести каву, чай, солодощі та інші гостинці для військових можна 27 і 28 грудня до ліцею імені Володимира Мономаха (з 09:00 до 16:00).

Фото з фейсбук-сторінки Олени Матвієнко

 

Додати коментар