Змінюємо підхід до купівлі-продажу авто: у Дії можна перереєструвати авто онлайн

У застосунку Дія запрацювала одна з найочікуваніших послуг для водіїв — перереєстрація авто онлайн. Відтепер продати чи придбати автівку можна в кілька кліків без зайвих перевірок та посередників. На першому етапі сервіс доступний для легкових автівок, мотоциклів і мопедів.

Понад мільйон українців щорічно купують чи продають авто. Раніше для цього доводилося ходити в сервісні центри МВС, купувати «бігунки», стояти в чергах на касі банку та сплачувати величезну комісію. Тепер зробити це можна повністю онлайн у Дії. Достатньо заповнити договір і заяву за 15 хвилин та почекати годину, поки вона пройде реєстрацію. 

Завдяки цьому процес купівлі-продажу авто стане набагато простішим і швидшим. А ще — значно прозорішим, адже перевірка авто та користувачів здійснюється автоматично, без участі адміністратора. Це усуває людський фактор та корупційні ризики. 

Отримати послугу дуже просто. Якщо ви продаєте авто:

  1. Виберіть послугу Продати транспортний засіб або натисніть Продати автомобіль у меню техпаспорта.
  2. Погодьтеся з умовами продажу та надайте гарантії (що авто не в розшуку абощо) через Дію, а також підтвердьте, що це перший продаж авто в поточному році.
  3. Вкажіть договірну вартість автівки.
  4. Внесіть дані про себе та ознайомтеся з проєктом договору.
  5. Поділіться проєктом договору з Покупцем через QR-код або посилання.

Якщо ви купуєте авто:

  1. Відскануйте QR або перейдіть за посиланням, яке надасть продавець авто.
  2. Ознайомтеся та погодьтеся з умовами продажу через Дію.
  3. Виберіть номерний знак: залиште старий, змініть на новий чи замовте індивідуальний.
  4. Зазначте, що ви ознайомилися з технічним станом, якісними характеристиками авто та погоджується із ціною.
  5. Надайте згоду на перереєстрацію авто.
  6. Виберіть версію техпаспорта: — пластик та електронне свідоцтво в Дії; — тільки електронне свідоцтво в Дії.
  7. Якщо вибрали пластик або новий НЗ, надайте дані для доставки Укрпоштою.
  8. Оплатіть.
  9. Ознайомтеся з проєктом договору та відправте на перевірку. Вона відбудеться автоматично засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів.

Після успішної перевірки зможете засвідчити договір Дія.Підписом, а потім обмінятися грошима та авто. Підписані документи надійдуть до адміністратора сервісного центру МВС, який закріпить вибрані номери та роздрукує свідоцтво про реєстрацію авто. Готовий пакет документів надійде новому власнику у вибране відділення Укрпошти. А електронні документи на автівку підтягнуться в Дії. 

За час тестування послуги в Дії вже перереєстрували 65 автівок. Відтепер зробити це може кожен українець навіть не виходячи з дому. 

Послуга реалізовується Мінцифрою разом з Міністерством внутрішніх справ, Головним сервісним центром МВС, ДП «Інфотех» та АТ «Укрпошта».

Поділитися:

Додати коментар