У тренажерному клубі «Магніт» завершився благодійний турнір з жиму лежачи: на ньому змагались за звання «Найсильніша людина Переяславщини»

У неділю, 24 грудня, у тренажерному залі «Магніт» у Переяславі відбувся відкритий турнір з жилу лежачи. Окрім змагань учасників об’єднала і благодійна мета – збір коштів для підтримки Сил Оборони, а саме переяславця Євгена Лоя, який збирає на придбання зенітного прожектора для ППО, інформує Proslav.

У тренажерному клубі «Магніт» завершився благодійний турнір з жиму лежачи: на ньому змагались за звання «Найсильніша людина Переяславщини»

У турнірі взяли участь чоловіки у чотирьох вагових категоріях, та жінки у абсолютній. Особливістю заходу було визначення номінації «Найсильніша людина Переяславщини».

На початку турніру ведучий заходу Едуард Нікітін зазначив, що проведення цієї спортивної події можлива лише завдяки Силам Оборони та запропонував вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя, боронячи Батьківщину, хвилиною мовчання.

Головним суддею турніру був Гаценко Василь Володимирович який на початку нагадав учасникам правила. Також учасників з відкриттям турніру привітав і начальник відділу молоді та спорту Валерій Мільгевський.

Результати благодійного заходу

Учасники змагалися у підйомі максимальної ваги штанги від грудей на один раз.

Чоловіки до 80 кг:

  • 1 місце – Остапенко Юрій (140 кг);
  • 2 місце – Доброскок Максим (120 кг);
  • 3 місце – Дмитрієнко Артем (120 кг).

Чоловіки 80-90 кг:

  • 1 місце – Гетьман Володимир (160 кг);
  • 2 місце – Гутель Максим (115 кг);
  • 3 місце – Блашко Володимир (105 кг).

Чоловіки 90-100 кг:

  • 1 місце – Шитик Влад (150 кг);
  • 2 місце – Астафʼєв Андрій (140 кг);
  • 3 місце – Воробйов Юрій (90 кг).

Чоловіки понад 100 кг:

  • 1 місце – Алексеєнко Артем (160 кг);
  • 2 місце – Алексеєнко Євгеній (130 кг).

Жінки абсолютна категорія:

  • 1 місце – Канівець Тетяна (70 кг);
  • 2 місце – Якубенко Настя (28 кг).

Усі переможці турніру отримували подарунки від організаторів, фітнес клубу «Магніт», а переможці у своїй категорії ще і 2000 грн. Зазначимо, що Алексеєнко Артем та Шитик Влад відразу направили виграш у скриньку для збору коштів на ЗСУ.

До нагородження долучився і голова Переяславської громади Вячеслав Саулко, який радо вітав учасників і просив завжди пам’ятати про тих, хто нас захищає. По завершенню нагородження він також спробував себе у ролі учасника і пожав штангу 60 кг на 20 разів, проте збільшувати вагу відмовився.

«В Переяславі давно не проводили такого заходу. Я хотів зібрати в одному місці таких сильних та мотивованих людей. Дуже цікаво робити такі комʼюніті, де кожен ділиться досвідом та обʼєднуються люди. Такий коннект в будь-якому виді спорту він корисний. Звичайно, якщо проводити захід, то лише з певною ціллю. А зараз вона у нас одна – зробити вклад до перемоги. Тому ми вирішили зібрати кошти на прожектор для підрозділу Євгенія Лоя. Зараз я знаходжусь у відпустці від служби, тому розрахував свій час так, щоб провести даний захід», – прокоментував для Proslav військовослужбовець та організатор Дмитро Мілов.

Хто виборов звання «Найсильніша людина Переяславщини»

Титул «Найсильнішої людини Переяславщини» виборов Гетьман Володимир який пожав 160 кг. Таку саму вагу вдалося осилити і Алексеєнку Артему, але через меншу вагу, переміг все ж Володимир – так пояснили нам судді.

Proslav вдалося поспілкуватися із переможцем, який розповів про свій шлях у спорті.

У тренажерному клубі «Магніт» завершився благодійний турнір з жиму лежачи: на ньому змагались за звання «Найсильніша людина Переяславщини»
Гетьман Володимир

«Я сам не з Переяслава, а з Черкаської області. Живу тут уже 7 років. Займаюся спортом з 2012 року», – говорить силач.

Він розповів, що привела у Переяслав його військова служба, під час якої він познайомився зі своєю майбутньою дружиною і залишився у цьому місті. Зараз він служить у Національній Гвардії і у вільний час займається спортом.

«Я не вперше приймаю участь у таких змаганнях, виступаю з 2021 року. Вперше виступав у Черкасах у триборстві (станова тяга, присідання та жим лежачи). З 2014 року війна внесла свої корективи. Я воював у зоні АТО (ООС). Пізніше повернувся до занять спортом, зробив вдома маленький зал і почав відновлювати спорт у житті», – розповів пан Гетьман.

Володимир Гетьман – професійний спортсмен, який виступає у різних федераціях та займає призові місця. Наприклад, у травні 2021 Володимир став чемпіоном України з пауерліфтингу у своїй ваговій категорії до 82 кг.

Ми запитали, що для Володимира значить титул «Найсильніша людина Переяславщини».

«Я навіть не усвідомлював, що можу перемогти. Думав, що доведеться змагатися з Артемом Алексеєнком, який є тренером. Він у 2020 році мені допомагав з підготовкою до триборства», – зауважив він.

У тренажерному клубі «Магніт» завершився благодійний турнір з жиму лежачи: на ньому змагались за звання «Найсильніша людина Переяславщини»
Гетьман Володимир та Алексеєнко Артем під час підготовки

Яку суму вдалось зібрати для Сил Оборони

Як нам повідомили організатори, вдалося зібрати 6680 грн, які, нагадаємо, будуть передані військовослужбовцю Євгену Лою на придбання зенітного прожектора.

Додати коментар