Делегація з Переяслава відвідала Ніжин

13 грудня 2023 року у рамках проєкту «Діалог культур» Ніжин відвідали представники культурної галузі м.Переяслава. Очолив делегацію начальник відділу культури і туризму Переяслівської міської ради  Валентин Шуткевич.
Колеги розпочали свій візит з вшанування пам’яті загиблих захисників та покладання квітів до Меморіалу Героям-Захисникам.
У ході зустрічі представники м.Переяслава відвідали відділи Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського – відділ історії та «Меморіальний будинок-музей Юрія Лисянського», Музей рідкісної книги імені Г. П. Васильківського Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Екскурсію визначними туристичними маркерами Ніжина для гостей провела т.в.о.директора Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського Тетяна Брязкало
У другій половині дня відбувся круглий стіл «Стратегія адаптації культури та креативних індустрій до умов війни», на якому представники культурної галузі Ніжина та Переяслава обговорили напрацювання та проблематики часу, перспективи співпраці. Ознайомилися з творчими проєктами переяслівських колег: художниці, майстрині Євгенія Демченко , туристичними маршрути від історика, краєзнавця Миколи Богатиря, поділилися досвідом роботи в культурній сфері, бібліотечній справі, обмінялися туристично-просвітницькою продукцією, і це лише невеличка частка жвавого плідного діалогу між представниками двох міст з тисячолітньою історією.
Модератор зустрічі – начальник управління культури і туризму Ніжинської міської ради Тетяна БАССАК, підводячи підсумок, зазначила про важливість співпраці та розвитку у сфері як туризму, так і культурно-мистецького напряму , подякувала гостям за дружній візит.
За інформацією управління культури і туризму НМР

 

Додати коментар