Представники НАЗК провели для працівників Київської ОДА і тергромад навчання щодо антикорупційних заходів

Представники НАЗК провели навчальну нараду щодо запобігання корупції та з питань формування політики доброчесності і електронного декларування. У заході взяли участь голова КОДА Руслан Кравченко, а також працівники КОДА, зокрема уповноважені особи з питань запобігання та виявлення корупції структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій і територіальних громад Київщини.

Наразі активно триває процес електронного декларування і відповідно до вимог закону НАЗК уже забезпечило відкритий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Правильне та своєчасне заповнення декларацій є дуже важливим для кожного держслужбовця.

«Система е-декларування – один із важливих заходів, що забезпечує нашу прозорість перед суспільством. Від самого початку моєї роботи в КОДА я наголошував, що жодної толерантності до проявів корупції не буде. Тому нами була створена система всебічного контролю за публічними закупівлями, які проводять структурні підрозділи КОДА. Також активно вивчає тендерні процедури адміністрації, районів і громад наша робоча група «Прозорість та підзвітність», до якої входять правоохоронці. Крім цього, ми запровадили регулярні навчання з антикорупційної політики», – підкреслив голова КОДА Руслан Кравченко.

Учасникам повідомили про останні зміни в декларуванні та алгоритм роботи у межах їхніх повноважень. Були розглянуті питання проведення кампанії електронного декларування 2021-2022. Крім того, був представлений «Посібник для керівника – розбудова доброчесної та ефективної організації». 

Представники НАЗК також розповіли про формування та реалізацію антикорупційних програм, особливості роботи уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції. Також йшлося про роботу Єдиного порталу повідомлень викривачів.

Учасники наради мали змогу поставити питання представникам НАЗК.

   

Додати коментар