Оновлений склад Переяславського міського постійно діючого штабу гри «Сокіл» («Джура») розпочинає роботу

Для організації та проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2023/2024 навчальному році виконавчими органами місцевого самоврядування в листопаді ц.р. був оновлений склад Переяславського міського постійно діючого штабу гри «Сокіл» («Джура») і затверджено план заходів щодо проведення гри у новому році.
8 грудня 2023 року під головуванням секретаря штабу Тетяна Нечипоренко відбулося перше засідання оновленого складу, у якому цього разу домінують виховники джур закладів освіти Переяславської територіальної громади. Після того як секретар нагадала присутнім зміст основних нормативних документів, що регламентують роботу міського штабу і окреслюють права та обов’язки його членів, учасники засідання обговорили можливості та першочергові дії покращення організації та проведення гри у новому році. Крім традиційного питання проведення підсумкового етапу гри на Переяславщини, що є прерогативою відповідного оргкомітету, основну увагу було приділено створенню і розвитку куренів в закладах освіти, підготовці фахівців за програмою Школи виховників джур і реалізації проєкту «Школа підготовки операторів БПЛА».
Секретар міського штабу Тетяна Нечипоренко також виступила з цікавою пропозицією взяти участь джурам у Всеукраїнському фестивалі «Сурми звитяги», для чого необхідно в першій половині 2024 року провести на Переяславщині відбірковий тур. Щодо занять джур з управління дронами, які відбуваються за активної підтримки заступника директора другої гімназії Natali Litvin , присутніх ознайомив представник громадськості Богдан Салько. Він звернув увагу на необхідності джурам інших куренів і роїв також долучатися до цієї роботи, щоби у серпні 2024 року спільними зусиллями успішно провести серед них перший змаг на звання кращого пілота БПЛА «Переяславський сокіл».
Запрошений на засідання представник Головного штабу гри «Джура» Taras Rondzistyi відзначив позитивні дії органів місцевого самоврядування щодо створення умов організаторам гри і особливо, те, що на Переяславщині робота з поширення «Джури» насправді єднає громадськість, освітян і саме головне представників органів влади, що в новому році має гарантувати успіх у здійсненні наміченого плану заходів. В цьому контексті приємно бачити залучення до штабу Лариса Малина та Микола Богатир , адже поєднання освіти, молоді, спорту і культури є базою для розвитку гри і національно-патріотичного виховання. Також важливою справою для джур є пам’ятати, що не тільки вони, а всі українці є нащадками козацького роду і козацьке місто Переяслав дає всі можливості для виховання джур на козацьких традиціях.
Про потреби гри «Джура» у матеріальних і фінансових ресурсах, принаймні, для проведення фінального етапу, інформацію надав Анатолій Близнюк , на основі якої учасники засідання запланували провести наступне засідання і призначити його предметному розгляду та прийняттю рішень з питання фінансового забезпечення заходів з розвитку гри «Джура».
Інформаційна служба
Переяславського Клубу Джура
 

Додати коментар