У Переяславі вітали й нагороджували військовослужбовців під супровід оркестру Національної поліції України у Київській області (фото та відео)

У четвер, 7 грудня, у приміщенні другого корпусу Центру культури і мистецтв Переяславської міської ради відбувся урочистий захід з нагоди Дня Збройних Сил України. Під час концертної програми під супровід оркестру Головного управління Національної поліції України у Київській області вітали й нагороджували військовослужбовців, передає Proslav.

У Переяславі вітали й нагороджували військовослужбовців під супровід оркестру Національної поліції України у Київській області (фото та відео)
У Переяславі вітали й нагороджували військовослужбовців під супровід оркестру Національної поліції України у Київській області

«Вже стільки концертів починалося  зі слів «Ми раді вітати вас у цій залі», але особисто я ще ніколи не була рада настільки, як сьогодні. Бо сьогодні ми вітаємо присутніх не лише з Днем волонтера, який ми відзначали кілька днів тому, і не лише з Днем Збройних Сил, який був учора. Перш за все, ми вітаємо вас з поверненням. Адже насправді День української армії був не вчора. Це день, який триває щосекунди ось вже котрий рік. Це день тих, завдяки кому є всі ми, країна і життя у ній. У найважчий для України час ви полишили звичне життя та стали на захист нашої держави. Сьогодні ми дякуємо вам за кожен новий день, за тихі мирні ночі, за сміх дітей та віру в перемогу. За те, що у нашої країни є майбутнє», – звернулась ведуча заходу Влада Черненко до військовослужбовців.

У Переяславі вітали й нагороджували військовослужбовців під супровід оркестру Національної поліції України у Київській області
ведуча заходу Влада Черненко

Після чого присутні вшанували хвилиною мовчання побратимів, які віддали свої життя за Україну. Також згадали й тих захисників, які зникли безвісти.

«Ми молимося і віримо, що вони повернуться до своїх рідних. Адже Бог існує, і дива трапляються. І хоч їх зараз немає поруч, вони завжди з нами», – промовила ведуча.

Вітальне слово командира 137-го ОБТрО Вадима Бондаренка

Пані Черненко зауважила, що кожен час має своє покликання і своїх героїв.

«Маємо їх і ми, українці! Ці герої – Ви!», – наголосила пані Влада й запросила до вітального слова командира 137-го батальйону ТрО Вадима Бондаренка.

У Переяславі вітали й нагороджували військовослужбовців під супровід оркестру Національної поліції України у Київській області
й запросила до вітального слова командира 137-го батальйону ТрО Вадим Бондаренко

Вадим Іванович зазначив, що його бійці виконали усі поставлені бойові задачі, де б не перебував особовий склад.

«Понесли втрати… Будемо завжди пам’ятати наших героїв! Однак сьогодні хочу подякувати усім: загиблим, пропавшим безвісти й тим, хто повернувся з тяжких випробувань. Дякую вам за вашу сміливість, відвагу й героїзм. Це дуже важко. Немає тих слів, які я міг би сказати про вашу хоробрість. Тільки ви можете розповісти, що там відбувалось і як важко переживати загибель побратимів й продовжувати вести бойові дії. Я дуже вам вдячний за вашу відвагу й за вашу сміливість», – висловив слова подяки командир й розпочав церемонію нагородження.

Вадим Бондаренко наголосив, що нагороджених військовослужбовців відзначило як командування 93-ї ОМБр «Холодний Яр», у складі якої виконували бойові завдання військовослужбовці 137-го ОБТрО, так і командування Сухопутних військ ЗСУ.

Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України, почесним нагрудним знаком «Золотий хрест» нагородили:

  • солдата Суміна Дмитра;
  • молодшого сержанта Гомона Юрія;
  • молодшого сержанта Заруднього Юрія;
  • сержанта Юрчишина Юрія;
  • старшого солдата Маштальора Олександра;
  • молодшого сержанта Габреля Андрія;
  • солдата Тихоненка Сергія.

«Переяславська громада приймала безпосередню участь у допомозі нашому батальйону. Тож, я вдячний усім мешканцям й голові громади Вячеславу Володимировичу за постійну підтримку й сприяння під час служби», – додав він й вручив нагороду міському голові.

Звернення начальника БРВА Руслана Дяченка й церемонія нагородження

На захід завітав начальник Бориспільської РВА Руслан Дяченко. Він розповів, що під час наради з військовим керівництвом району, 137-й батальйон ТрО Київської області було визнано найкращим серед усіх, хто наразі виконує бойові завдання на фронті.

«Мене переповняють почуття гордості за те, що батальйон, не зважаючи на втрати, виконав усі поставлені бойові завдання й ні на йоту не відійшов зі своїх позицій. Велика вам повага й низький уклін», – наголосив пан Дяченко.

У Переяславі вітали й нагороджували військовослужбовців під супровід оркестру Національної поліції України у Київській області
начальник Бориспільської РВА Руслан Дяченко

Розпорядженням Київського міського голови медаллю «Честь, Слава, Держава» нагородили:

  • Старшого лейтенанта Мартишка Валерія;
  • Молодшого сержанта Дубину Анастасію;
  • Молодшого сержанта Кириченка Михайла;
  • Молодшого сержанта Філоненка Івана.

Офіцер подякував побратимам, українським захисникам за проявлену стійкість, мужність та відвагу. Окрім цього, Мартишко подякував начальнику Бориспільської РВА за постійну допомогу й підтримку.

Виступ міського голови Переяслава Вячеслава Саулка

Голова Переяславської громади Вячеслав Саулко привітав військових з минувшим Днем Збройних Сил й подякував їм за боротьбу з агресором.

«Учора ми відзначали День Збройних Сил України. Ваш день, любі захисники й захисниці. Це день тих людей, які сьогодні на передовій захищають честь і свободу нашої Батьківщини і її територіальну цілісність. Я хочу вам, нашому 137-му батальйону низько вклонитись і подякувати за героїзм, за волю до перемогу й за все те, що ви зробили», – звернувся міський голова.

У Переяславі вітали й нагороджували військовослужбовців під супровід оркестру Національної поліції України у Київській області
голова Переяславської громади Вячеслав Саулко

Водночас Вячеслав Володимирович віддав шану й тим, хто поклав свої життя за майбутнє неньки-України й тим, хто зник безвісти під час виконання бойових завдань.

«Я дякую усім тим, хто віддав найдорожче – своє життя за незалежність України. Ми з болем вшановуємо пам’ять і вічно пам’ятатимемо усіх тих, хто, на жаль, не повернувся. Однак ми продовжуємо вірити, що ті, кого вважають безвісти зниклими, повернуться додому», – сказав мер Переяслава.

Окрім цього пан Саулко висловив вдячність командуванню 137-го ОБТрО за те, що дбають про особовий склад й бережуть кожного військовослужбовця.

Після цього, відбулась чергова серія нагородження. Зокрема нагороди отримали:

  • Молодший сержант Шкуропатський Іван;
  • Сержант Прощін Олександр;
  • Старший солдат Скляренко Сергій;
  • Солдат Катреча Сергій;
  • Стрілець стрілецького відділення Мальований Сергій;
  • Водій-електрик гранатометного відділення Павленко Сергій;
  • Головний сержант механізованої роти Смотров Роман;
  • Командир стрілецького взводу Шумілов Сергій.

«Ми горді за кожного, хто сьогодні перебуває в лавах Збройних Сил України. Україна не здається – завдяки вам. І завдяки вам ми знову і знову переконуємося – як би важко нам не було, але точно не буде соромно! Дякуємо всім, хто йде в бій з тризубом на плечі й синьо-жовтим стягом на броні!» – резюмувала ведуча Влада Черненко.

Виступ оркестра ГУ Національної поліції України у Київській області

Після цього для присутніх з концертною програмою виступив оркестр Головного управління Національної поліції України у Київській області.

 

Додати коментар