Переяславська громада була відзначена в номінації за активність в реалізації соціального проекту “Активні парки”

Київська область – найактивніша в Україні з реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». На першому в Україні фестивалі «Родина координаторів Активних парків Київщини» нашу область відзначили нагородою від Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Захід 4-6 грудня приймали головні повітряні ворота України, історичний Бориспіль. 

Протягом трьох днів 120 активістів, серед яких – 101 координатор Активних парків,  амбасадори, працівники центру «Спорт для всіх», які займаються реалізацією соціального проекту президента України «Активні парки – локації здорової України» на Київщині, навчалися теорії та вправлялися на практичних заняттях для підвищення компетентності у впровадженні здорового та активного способу життя для всіх верств населення пристоличного регіону. Учасники слухали лекції щодо напрямів успішної реалізації програми «Активні парки – локації здорової України» серед мешканців громад, у яких вони працюють, а також брали участь у майстер-класах і фізичних активностях.

Координатори ділилися власним досвідом роботи з людьми, успіхами й напрацюваннями, демонстрували елементи тренувань, активно брали участь в тренувальних сесіях від фітнес-тренера та ігрових видах спорту – кросмінтон, корнхол, фрізбі, баскетбол, футбол, вправи з ТРХ-петлями на фітнес-станції.

І тепер нові знання та навички тренери впроваджуватимуть серед своїх підопічних.

На урочисте відкриття навчально-пізнавального заходу завітали заступник голови Київської обласної військової адміністрацї Михайло Ємець, начальник Управління молоді та спорту КОВА Сергій Тимофєєв, співавтор соціального проєкту «Активні парки» Вадим Данильченко, головний координатор і тренер-методист Активних парків України Гліб Колмогоров, директор Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Андрій Ребрина та обласного – Андрій Михальчук.

Організаторами заходу виступили Управління молоді та спорту Київської ОВА разом з Київським обласним центром «Спорт для всіх» та Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки Міністерства молоді та спорту України й Київської обласної військової адміністрації.

В межах урочистостей найкращих координаторів та найбільш активні громади було відзначено в різноманітних номінаціях.

ТОП-7 координаторів семи районів Київщини (визначалася за найбільшою кількістю проведених заходів за рік, найбільшою кількістю учасників, найбільшою кількістю внутрішньо-переміщених осіб):

  • Білоцерківський район, Володарська громада – Анастасія Сорокопуд
  • Бориспільський район, Дівичківська громада – Алла Яковенко 
  • Броварський район, Калитянська громада – Богдана Герасименко 
  • Бучанський район, Макарівська громада – Олег Андрієнко 
  • Вищгородський район, Вишгородська громада – Євгенія Ускова
  • Обухівський район, Миронівська громада – Ірина Гальченко
  • Фастівський район, Боярська громада – Віталія Палій
 

А найбільш активні громади визначалися в 9 номінаціях за наступними критеріями:

  • найбільша кількість проведених заходів — Бучанський район, Борщагівська громада, координатор Олександр  Лисов
  • найбільша сумарна кількість залучених людей — Броварський район, Броварська громада,  координатор Оксана  Романюк
  • найбільше залучених внутрішньо переміщених осіб – Обухівський район, Богуславська міська громад, координатор Анатолій Безуглий
  • найбільший успіх в організації тренувань для людей похилого віку – Білоцерківський район, Ковалівська громада, координатор Олена Солом’яна
  • найкращий результат в організації тренувань з учасниками бойових дій – Броварський район, Броварська громада, координатор Станіслав Гладченко
  • найбільше тренувань для дітей – Вишгородський район, Петрівська громада, Анастасія Пінчук
  • за найменший термін – найбільший результат – Фастівський район, Фастівська громада, координатор Тетяна  Ткаченко
  • розвиток унікальних нестандартних напрямків або нестандартний підхід до залучення людей – Білоцерківський район, Таращанська громада, координатор Олександр Кутовий
  • особистий внесок в розвиток спортивної інфраструктури – Бориспільський район, Переяславська громада, координатор Володимир Бражник

Що ж до самої програми фестивалю, то вона була доволі насиченою та активною потягом всіх трьох днів.

Так, після короткого знайомства, інструктажу щодо техніки безпеки та отримання роздаткових матеріалів для учасників відбулася доповідь про програму «Активні парки – локації здорової України». В цій мотиваційній частині заходу для координаторів озвучив місію, бачення та плани програми «Активні парки – локації здорової України». 

А щоб заняття проходили веселіше і вмотивованіше, організатори проводили лотерею з розіграшем спортивного інвентаря.

Організатори поділилися з учасниками інформацією про ведення сторінок у соціальних мережах як одним з актуальних способів розвивати свою діяльність зі здорового способу життя на ввірених їм локаціях. А також ознайомили з роботою додатка «Активні парки», який постійно вдосконалюється.

І як же без фізичної активності для координаторів, які впроваджують для всіх верств населення у своїх громадах здоровий та активний спосіб життя? Фітнес-тренінг «Totalfit» від амбасадора Гліба Колмогорова, який власне й проводив всі активності, став майстер-класом з практичних занять для всіх учасників. 

Теоретичне та практичне заняття «Play and go» щодо проведення рухової активності — тут координатори активних парків мали безпосередню можливість виступити самостійно. Вони поділились власним досвідом, своїми успіхами, розповіли, які лайф-хаки успішно використовують у власній роботі, продемонстрували уривки тренувань.

Майстер-клас на тему «Вправи для корекції і профілактики дитячої плоскостопості та вальгусу стопи» провела Марія Колмагорова, інструкторка з дитячого фітнесу, спеціаліст зі стопи.

І на завершення навчального фесту актуальний в наше воєнне сьогодення майстер-клас з першої домедичної допомоги презентував Олександр Стерліков, старший інструктор, заступник начальника позаштатного центру тактичної медицини.

Нові знання та практичні навички, приємні знайомства та щира дружба, щедрі емоції та океан посмішок — дуже атмосферним був фестиваль координаторів, і за твердженням самих учасників, дуже потрібним в наші скупі на свята та позитивні враження часи. І навіть повітряні тривоги через загрозу враження балістикою та дронами біснуватих московитів не стали на заваді, бо поки ми разом – ми незламні й непереможі. Слава Україні! Слава ЗСУ!

Нагадаємо, що основною метою Програми Президента України Володимира Зеленського «Активні парки – локації здорової України» є залучення людей усіх соціальних груп до систематичних тренувальних сесій, спрямованих на пропагування здорового та активного способу життя серед населення.

Проводять такі тренувальні сесії саме координатори «Активних парки», а на Київщині їх вже 101 (серед яких – учасники бойових дій!), і працюють вони на договірній основі з оплатою за рахунок державного бюджету. Координатори організовують в громадах для їхніх мешканців різноманітні спортивні заходи. Також наставники забезпечують активну інформаційну кампанію щодо важливості здорового способу життя і регулярних тренувань.

 

 

 

Світлини прес-служби Управління молоді та спорту

Київської обласної військової адмінстрації

Дякуємо Збройним силам України за можливість для наших спортсменів тренуватися та виступати на обласних і всеукраїнських змаганнях, прославляти Україну на спортивному фронті міжнародних арен.

Віримо в Перемогу над московитською ордою!

Слава ЗСУ!

Слава Україні!

Читайте найцікавіші новини спорту в Facebook: facebook.com/SPORTKODA/

Підписуйтесь на наш канал на Youtube

Слідкуйте за нами в Twittertwitter.com/UpravlinnaSport

Вподобуйте нас в Instagramhttps://www.instagram.com/sport_koda_/

Відстежуйте наш канал в Telegram: t.me/Sport_KODA

Додати коментар