Київщина активізує співпрацю із регіоном Іль-де-Франс для допомоги у відновленні – делегація КОДА перебуває з візитом у Франції

Представники Київської обласної державної адміністрації у складі української делегації перебувають із робочим візитом у Французькій Республіці. Серед учасників делегації – заступниця голови КОДА Леся Карнаух та начальник Управління міжнародного співробітництва КОДА Микита Геращенко.

Українська делегація відвідала регіон Іль-де-Франс та поспілкувалася з представниками влади регіону та країни. У межах круглого столу «Економічна співпраця, освіта, культура – як сприяти встановленню партнерств між регіоном Іль-де-Франс та Україною» учасники зустрілися із Президенткою Іль-де-Франс Валері Пекрес, Послом України у Франції Вадимом Омельченком, Спеціальним посланником Президента Французької Республіки з питань відновлення України П’єром Ейльбронною та іншими.

Сторони обговорили питання співпраці Київської області та регіону Іль-де-Франс у питаннях сприяння та надання допомоги у відновленні пристоличного регіону. Французька сторона допомагає і продовжуватиме надавати сприяння Київщині в гуманітарній сфері, зокрема, забезпечуватиме заклади освіти необхідним устаткуванням.

Крім того, учасники обговорили можливість укладання нових партнерських угод між громадами Київської області та французькими муніципалітетами з питань економічної співпраці, а саме: відбудови міст та селищ, постраждалих від російської збройної агресії в області. Також йшлося про перспективи обміну досвідом у різних сферах. 

«Ми запрошуємо до співпраці представників бізнесу, організацій та громадськості Іль-де-Франс до реалізації спільних інвестиційних проєктів. Зокрема у сферах смарт-спеціалізації, що визначені Стратегією розвитку Київської області на 2021-2027 роки, які включають найбільш розвинуті галузі з потенціалом для економічного та інноваційного розвитку. Також ми прагнемо розвивати співпрацю з Францією і в напрямку реалізації спільних проєктів у галузі культури», – зазначила Леся Карнаух під час зустрічі.

Нагадаємо, що регіон Іль де Франс уже передав закладам освіти Київщини 1000 планшетів та устаткування. Окрім цього, вже є успішні приклади роботи французького бізнесу в Україні та на Київщині. Мова йде про залучення французьких інвестицій до Київщини, серед яких – на відбудову Ірпеня, зокрема житлового сектору міста. Французькі міста надають гуманітарну допомогу у сферах освіти та охорони здоров’я, що сприяє покращенню умов життя та розвитку Київської області. Також на території Київщини функціонують французькі компанії, що забезпечує додаткові робочі місця.

Додати коментар