Бібліотека – інформаційний центр навчального закладу

Навчити дитину любити книгу, сприймати її як невичерпне джерело пізнання світу, знань і мудрості народної – головне завдання шкільної бібліотеки. Велику роль у розв’язанні цього завдання займає масова робота шкільної бібліотеки.

23 листопада 2023 року бібліотекарів нашої громади зустрічала привітна господиня храму наук Гайшинської гімназії Ольга Федорівна Фартишева.  В цей день в бібліотеці проходив семінар «Бібліотека – інформаційний центр навчального закладу».

Ольга Федорівна 28 років опікується бібліотекою цього закладу. Це талановита, творча людина яка є фанатом своєї справи. Вона і дослідник,  і поет, і художник. Всі свої вміння вона передає учням гімназії. Перед початком семінару бібліотекар презентувала  свої роботи  та роботи учнів. Картини, новорічні іграшки , сумочки інші вироби пошиті та прикрашені вишивкою, малюнки  – ці вироби присвячені певним заходам , які проводились в гімназії.

Результативність співпраці бібліотеки з педагогічним колективом залежить від того, на скільки майстерно шкільний бібліотекар разом з педагогами школи, прилучає дитину до книжки вчить оволодівати мистецтвом літературного читання, активно популяризує книжку, закріплює читацькі навички, розвиває художній смак і самостійність суджень, розширює діапазон читацького досвіду та знань, формує національну свідомість, характер, моральні якості. Це було представлено на виставці присвяченій  поетесі Ігнатенко Ніні Борисівні.

Бібліотекарі закладів освіти громади побули в ролі журі, оцінивши конкурс закладинок, які виготовили для книг учні закладу. Визначили переможців.

Психологічна підтримка учасників заходу проведена психологом закладу  у вигляді  гри «Kahoot».

Ольга  Федорівна запропонувала челендж «Я прочитала і Вас запрошую..!, поділившись з присутніми інформацію про цікаві твори сучасної літератури, які прочитала сама.

Присутні отримали багато цікавої позитивної інформації та масу задоволення.

Додати коментар