Вічно живе Шевченкове слово

Великий Кобзар, як його назвав український народ, полонив серця мільйонів людей своїми неймовірно красивими віршами про Батьківщину, які й досі актуальні. Його творчість знає і любить не тільки Україна, але й увесь світ. Тарас Шевченко – це наша душа, наша мудрість, наша сила. 

В Україні щороку відбувається Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, що об’єднує тих, хто любить Україну, хто шанує пам’ять генія, мову, культуру, традиції нашої нації, збирає найкращих знавців творчості Великого Кобзаря, прозаїка, художника, поета світового рівня.

22 листопада 2023 року в Меморіальному музеї імені Г.С. Сковороди проведено ІІ етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

З вітальним словом до учасників звернулася завідувач науково-дослідного відділу «Меморіальний музей Г.С. Сковороди» Тетяна РАДІОНЕНКО.

Конкурс започаткований як щорічний загальнонаціональний захід, і добре відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами.

Метою Конкурсу є вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, стимулювання учнівської та студентської молоді до вивчення української мови і літератури. Основними завданнями Конкурсу є: виявлення творчо обдарованої молоді та розвиток її потенціалу; виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу; виявлення майбутньої плеяди митців художнього слова.

Переяславська громада  цього року зустріла 16 учасників – найкращих знавців творчості великого поета, усіх, хто любить Україну, вірить у перемогу чистого мирного неба, хто свято шанує творчість генія, мову, культуру, традиції нашого народу.

Цей конкурс – своєрідне свято любові й пошани до рідної мови. У юних серцях Шевченко знову пробудив відданість, гідність та патріотизм. У роботах учасників творчого змагання його твори засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття.

Пролітають буремні віки, змінюються за вікном століття, відходять у вічність люди, події, проблеми. Та є в цьому мінливому світі вічні цінності, над якими час не владний. По-справжньому незнищенними є тільки духовні скарби. І український народ багатий ними, як ніхто інший.

Маймо сміливість серцем і душею впевнено сказати: “Ми – українці! Хай усіх нас єднає Тарасове слово!”

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

 

Додати коментар