Переяславці придбали дрон для воїна-земляка, а команду «Нескорених» підтримали жителі Закарпаття

У традиційній рубриці присвяченій благодійним ініціативам жителів Переяславщини на потреби ЗСУ Proslav розповість про чергову поїздку наших волонтерів на передову, підтримку від жителів Закарпаття та новий безпілотник для воїна-земляка.

Переяславці придбали дрон для воїна-земляка, а команду «Нескорених» підтримали жителі Закарпаття
Переяславці придбали дрон для воїна-земляка, а команду «Нескорених» підтримали жителі Закарпаття

Доправили допомогу землякам на передову

Цього тижня відбулася чергова поїздка переяславських волонтерів на підтримку військових, які боронять Україну на східних рубежах.

Співзасновник ГО «4.5.0 Переяслав» Руслан Стародуб висловив подяку небайдужим землякам за сприяння в організації поїздки, зокрема, забезпечення паливом.

Працівники Переяславської публічної бібліотеки та Центру культури і мистецтв, члени творчої спілки «Мистецтво життя» допомогли власними коштами та передали зібрані на благодійних концертах і виставах донати.

Вкотре згуртувалися прихожани християнських церков «Перемога» та «Оселя благодаті»: надали ковдри, продукти, фінансову допомогу.

Жителі сіл Вовчків і Мазінки зібрали продукти харчування і окопні свічки. Овочі спрямували на виробництво страв швидкого приготування для захисників, яким займається команда «Нескорені» та циблівські волонтери під головуванням Світлани Єпіфінової. А готові домашні смаколики: свіжу випічку, солодощі, консервацію, м’ясні та молочні продукти доправили на передову.

Раділи наші військові вареникам від колективу дитсадочка «Берізка» – їх вони завжди чекають з нетерпінням, зазначає волонтер. Цього разу отримали аж 2 тисячі штук! Солодкі гостинці, а на добавок малюнки й листівки, виготовлені дитячими руками, на втіху бійцям передали від колективу гімназії №2.

Подякував Руслан Стародуб і численним благодійникам, які допомогли донатом. За зібрані кошти придбали необхідні речі для військових 137-го батальйону ТрО Бориспільщини та 43-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила: антитепловізійні плащі, набори саперних щупів, велику болгарку, 160 пакетів сухих душів та інше.

Серед іншого воїнам привезли медикаменти, засоби гігієни, генератор, маскувальні сітки, які сплели активісти у клубі мікрорайону Карань.

Переяславець Володимир Мамітько передав зимову гуму для автомобілів наших козаків, а Володимир Марченко – мед із власної пасіки. Підприємець Роман Палатний безкоштовно виділив сім ящиків вологих серветок, засоби гігієни, миючі засоби.

«Величезна подяка всій нашій величезній команді за постійну роботу в виготовленні продукції, зборах, фасуванні, пакуванні і доставці потрібних речей і продуктів нашим воїнам, які забезпечують мирне життя на території нашого міста ціною свого життя», – написав Руслан Стародуб.

«Висловлюю подяку від себе особисто та нашого підрозділу волонтерам та всім громадянам нашого міста за допомогу за необхідні для нас речі, та смаколики, особливо приготовані власноруч, малюнки від наших школяриків!», – подякував військовослужбовець із Переяслава Володимир Бурлак.

Військовий автомобіль потребує ремонту

Цілий гуманітарний вантаж назбирали жителі села Ковалин Дівичківської громади. Провізію передали волонтерам Інні МарченкоОлександру Гриненко та Віталію Житніцьому.

Пані Інна з командою щойно повернулися з чергового відрядження в Донецьку область, на передову до наших бійців. Висловила вдячність усім, хто допоміг завантажити їхній автомобіль.

Та додала, що «залізний кінь» наших захисників із окремого протитанкового дивізіону, який служить їм у найгарячіших точках, потребує термінового ремонту. Тож волонтери звертаються з проханням про фінансову підтримку. Картка для донатів: 4731219657769372

Працівники ветаптеки придбали дрон

Колектив ветеринарної клініки та аптеки «Айболіт» придбав для воїна-земляка безпілотник Mavic 3.

Переяславських волонтерів підтримують небайдужі жителі Закарпаття

Волонтерка Ольга Дрига подякувала за підтримку їхньої команди «Нескорені» продуктами та коштами. Щодня активісти чистять, подрібнюють, сушать овочі, а затим фасують у пакетики. З цих наборів навіть у екстремальних умовах фронту захисники за лічені хвилини можуть приготувати гарячу страву: борщ, суп або кашу.

Так, цього тижня продуктами забезпечили жителі сіл Стовп’яги, Пологи-Вергуни, Пологи-Чобітьки та Виповзки.

Кондитерка Оксана Білько передала ящик виготовленого власноруч печива. А від особового складу Центру зв’язку і управління ДСНС України у Переяславі надійшли сухофрукти, горіхи, цукати.

Фото: з фейсбук-сторінки Ольги Дриги

Однак не тільки жителі Переяславщини підтримують кулінарний цех «Нескорених». Днями вантаж отримали із Закарпаття!

Жителі сіл Вишково, Яблунівка, Шаян, Ракош Закарпатської області зібрали 4 тисячі гривень і придбали засоби гігієни й обігріву, а від Велятинського ліцею №1 передали смаколики та на суму 8 650 грн закупили хімічні грілки і засоби гігієни.

«Сьогодні відправили в м. Переяслав ще посилочку: сушені гриби, мариновані гриби, кабачкова ікра, мед, горіхи, приправа для страв, липовий чай. Безмежно дякуємо всім, хто долучився до доброї справи! Тільки в єдності наша сила!», – написала Світлана Шовак.

 

Додати коментар